Valleilijn

Tijdens deze meerdaagse wandelroute wandel je van station Amersfoort naar station Ede-Wageningen

Onderweg wandel je langs de highlights van deze omgeving. Denk bijvoorbeeld aan de historische binnenstad van Amersfoort met de Onze Lieve Vrouwetoren, het rustige stuk natuur tussen Amersfoort en Hoevelaken met hooilanden, rietlanden en moerasbossen, de natuur van de Gelderse Vallei en het gezellige centrum van Barneveld. Onderweg passeer je verschillende molens, landhuizen en andere mooie bezienswaardigheden. Een heerlijke route om de omgeving te verkennen en even helemaal tot rust te komen. De hele wandelroute is ruim 46 kilometer, maar je kunt er ook voor kiezen om kortere deelroutes te wandelen. Jij bepaalt! 

Ontdek de Gelderse Vallei

Ooit bestond de hele Gelderse Vallei, gelegen tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe, uit adembenemend mooie blauwgraslanden. Nu is er voornamelijk landbouw te vinden in dit gebied. Met zijn weidse panorama’s is dit gebied heerlijk om doorheen te wandelen. Gegarandeerd genieten!

foto© CC BY Rob Dammers - Flickr
partner logo

Aangeboden door:

Connexxion

Combineer deze wandeling van Amersfoort naar Barneveld met een stedentripje naar een van de gezellige steden die je onderweg tegenkomt. Maak er een uitje van meer dagen van. Je ontdekt de Valleilijn route van Amersfoort naar Ede-Wageningen en Barneveld. Deze wandeling zit vol met cultuur, natuur, historie en mooie bezienswaardigheden. 

Voor meer informatie kun je kijken op www.connexxion.nl