Als je van wandelen houdt, heb je vast wel eens gehoord van het Pieterpad. Dit is namelijk de bekendste langeafstandswandeling van Nederland. De route loopt helemaal van het Groningse Pieterburen naar de Sint-Pietersberg in Maastricht over een lengte van zo’n 500 kilometer. Onderweg kun je genieten van allerlei prachtige landschappen en bijzondere bezienswaardigheden. Beginnen de wandelkriebels al te komen?

26 etappes om uit te kiezen

Het Pieterpad is geen wandeling die je even in één dag maakt en daarom is de route opgedeeld in 26 dag etappes. Je kunt ervoor kiezen om slechts bepaalde etappes te verkennen, maar je kunt natuurlijk ook één etappe per maand wandelen of er een avontuurlijke wandelvakantie van maken en alle etappes achter elkaar wandelen. Iedere etappe is tussen de 10 en 25 kilometer lang en het pad is goed bewegwijzerd.


Welke etappe ga jij verkennen?

De komende maanden vullen wij de ontbrekende routes van het Pieterpad aan, totdat we de gehele route op onze website hebben staan. Neem hier dus regelmatig een kijkje of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.


Houd jij meer van fietsen?
Volg dan de route van het Pieterpad op de fiets met het Fietserspad.