Deense Oostzeeroute (Baltic Sea Route N8)

Highlights langs de Deense Oostzeeroute

De vernieuwde Oostzeeroute is de langste nationale fietsroute van Denemarken met een afstand van 820 kilometer.

De huidige route heeft de herkenbare vorm van een liggende acht gekregen, met het historische plaatsje Svendborg als middelpunt. Via twaalf eilanden, acht bruggen en vijf overtochten wordt de Deense kustlijn op haar mooist getoond - van de witte krijtrotsen op Møn tot aan het pittoreske stadje Sønderborg in Zuid-Jutland.

Onderweg veranderd het landschap van glooiende heuvels en bossen in landbouwgebieden en de vele zandstranden. De stadjes en dorpjes op de route, zoals Ærøskøbing en het romantische Troense met de zeventiende-eeuwse huisjes en kastelen, tonen nog het authentieke Denemarken. Culturele bezienswaardigheden zijn er eveneens in overvloed.

Meer informatie over de vernieuwde Oostzeeroute

 

routevanhetjaar badge

West-Seeland (Vestsjælland)

Slingerende fietspaden langs wuivende velden, lange zandstranden en door groene bossen. Je ogen geef je te kost aan pittoreske dorpjes met oude huisjes en boerderijen, eeuwenoude kastelen tot aan het architectonisch hoogstandje: de Grote Beltbrug.

 

Fietsroute 1025978 - Denemarken: Deense Oostzeeroute - N8: West-Seeland (Vestsjælland)
50,05 km

Denemarken: Deense Oostzeeroute - N8: West-Seeland (Vestsjælland)

Fietsroute 1025978 | Seeland | Korsør | 50,05 km

De 42 km lange route langs de westkust van Seeland kenmerkt zich door slingerende fietspaden door wuivende velden, langs lange zandstranden en door groene bossen. Onderweg fiets je door pittoreske dorpjes met oude huisjes en boerderijen, eeuwenoude kastelen en je ‘eindigt’ bij een architectonisch hoogstandje: de Grote Beltbrug. Hier moet je de fiets even verruilen voor de trein voordat je de Oostzeeroute weer verder kunt fietsen.

Zuid-Seeland en het eiland Møn (Sydsjælland-Møn)

Hier fiets je langs fjorden, door dichte bossen en over heuvels naar het hoogste punt van Møn: de spectaculaire witte krijtrotsen! Voor wie even de benen wil strekken kan via de trap naar het stand wandelen en op zoek gaan naar eeuwenoude fossielen.

 

Fietsroute 1026039 - Denemarken: Deense Oostzeeroute - N8: Zuid-Seeland en het eiland Møn (Sydsjælland-Møn)
26,76 km

Denemarken: Deense Oostzeeroute - N8: Zuid-Seeland en het eiland Møn (Sydsjælland-Møn)

Fietsroute 1026039 | Seeland | Bisserup | 26,76 km

De Oostzeeroute strekt zich 170 kilometer lang uit door de prachtige regio Zuid-Seeland en Møn. Hier fiets je langs fjorden, door dichte bossen en over heuvels naar het hoogste punt van Møn: de spectaculaire witte krijtrotsen! Voor wie even de benen wil strekken kan via de trap naar het stand wandelen en op zoek gaan naar eeuwenoude fossielen.


Eilanden Lolland en Falster

Uniek! Fietsen over het langste fietspad op een dijk langs enkele van de beste stranden van Denemarken. Tijdens deze fietsroute ben je nooit ver van zee verwijdert. Naast de eilanden Lolland en Falster kun je ook nog andere eilanden aandoen: Femø, Fejø en Vejrø.

 

Fietsroute 1026055 - Denemarken: Deense Oostzeeroute - N8: Eilanden Lolland en Falster
169,98 km

Denemarken: Deense Oostzeeroute - N8: Eilanden Lolland en Falster

Fietsroute 1026055 | Seeland | Bogø By | 169,98 km

Uniek! Fietsen over het langste fietspad op een dijk langs enkele van de beste stranden van Denemarken. Tijdens deze 175 km lange fietsroute ben je nooit ver van zee verwijdert. Naast de eilanden Lolland en Falster kun je ook nog andere eilanden aandoen: Femø, Fejø en Vejrø.


Funen - Deel 1 (Tårs Haven - Assens)

Een waar fietsparadijs met meer dan 100 kleine eilanden. Fiets langs historische kastelen, en romantische landhuizen. Geniet van de maritieme sfeer van de vele charmante havenstadjes die je gegarandeerd tegen zult komen tijdens deze fietstocht.

 

Fietsroute 1026084 - Denemarken: Deense Oostzeeroute - N8: Funen (Tårs Haven - Assens)
122,20 km

Denemarken: Deense Oostzeeroute - N8: Funen (Tårs Haven - Assens)

Fietsroute 1026084 | Seeland | Tårs | 122,20 km

Een waar fietsparadijs met meer dan 100 kleine eilanden. Fiets langs historische kastelen, en romantische landhuizen. Geniet van de maritieme sfeer van de vele charmante havenstadjes die je gegarandeerd tegen zult komen tijdens deze fietstocht.

Meer informatie over Funen (Fyn)

Fietsroute 1026124 - Denemarken: Deense Oostzeeroute - N8: Funen (Fynshav - Nyborg)
118,49 km

Denemarken: Deense Oostzeeroute - N8: Funen (Fynshav - Nyborg)

Fietsroute 1026124 | Zuid-Denemarken | Fynshav | 118,49 km

Een waar fietsparadijs met meer dan 100 kleine eilanden. Fiets langs historische kastelen, en romantische landhuizen. Geniet van de maritieme sfeer van de vele charmante havenstadjes die je gegarandeerd tegen zult komen tijdens deze fietstocht. Tip: geniet van het uitzicht op de archipel van Zuid-Funen en het charmante eiland Ærø voordat je via Svendborg langs de zuidkust je weg vindt naar de romantische stad Nyborg in het oosten.

De Kleine Belt (Lillebælt)

Deze route voert je mee door een onvoorstelbaar pittoreske omgeving. Een geweldige combinatie van natuur, zee en de gezellige stadjes Kolding, Fredericia en Middelfart. Hier bevindt zich ook het grootste maritieme natuurpark van Denemarken: Naturpark Lillebælt.

 

Fietsroute 1026146 - Denemarken: Deense Oostzeeroute - N8: De Kleine Belt (Lillebælt)
101,06 km

Denemarken: Deense Oostzeeroute - N8: De Kleine Belt (Lillebælt)

Fietsroute 1026146 | Zuid-Denemarken | Assens | 101,06 km

Deze 96 km lange route voert je mee door een onvoorstelbaar pittoreske omgeving. Een geweldige combinatie van natuur, zee en de gezellige stadjes Kolding, Fredericia en Middelfart. Hier bevindt zich ook het grootste maritieme natuurpark van Denemarken: Naturpark Lillebælt.

Zuid-Jutland

 

Fietsroute 1026576 - Denemarken: Deense Oostzeeroute - N8: Zuid-Jutland (Sønderjylland) Christiansfeld - Kollund
79,91 km

Denemarken: Deense Oostzeeroute - N8: Zuid-Jutland (Sønderjylland) Christiansfeld - Kollund

Fietsroute 1026576 | Zuid-Denemarken | Christiansfeld | 79,91 km

Een bijzonder gevarieerd traject van ca 80 km fietsroute langs beukenbossen en indrukwekkende fjorden. Ontdek de fascinerende geschiedenis en het unieke culturele erfgoed van de vele veldslagen die langs dit grensgebied hebben plaatsgevonden.

Fietsroute 1026686 - Denemarken: Deense Oostzeeroute - N8: Zuid-Jutland (Sønderjylland) Padborg - Fynshav
68,82 km

Denemarken: Deense Oostzeeroute - N8: Zuid-Jutland (Sønderjylland) Padborg - Fynshav

Fietsroute 1026686 | Zuid-Denemarken | Padborg | 68,82 km

Een bijzonder gevarieerd traject langs beukenbossen en indrukwekkende fjorden. Ontdek de fascinerende geschiedenis en het unieke culturele erfgoed van de vele veldslagen die langs dit grensgebied hebben plaatsgevonden.

Meer informatie over Zuid-Jutland (Sønderjylland)
partner logo

Aangeboden door:

VisitDenmark

Vakantie in Denemarken betekent genieten van de lokale mogelijkheden. Laat de auto staan en verken de omgeving per fiets. Fietsen kun je natuurlijk meenemen van huis of je kunt ze terplekke huren. Vaak zijn er leuke tochten uitgestippeld en hoef je alleen de routebeschrijving te volgen, maar je kunt ook zelf op avontuur en zien waar je uitkomt. www.visitdenmark.nl