Deense Oostzeeroute (Baltic Sea Route N8)

Highlights langs de Deense Oostzeeroute

De vernieuwde Oostzeeroute is de langste nationale fietsroute van Denemarken met een afstand van 820 kilometer.

De huidige route heeft de herkenbare vorm van een liggende acht gekregen, met het historische plaatsje Svendborg als middelpunt. Via twaalf eilanden, acht bruggen en vijf overtochten wordt de Deense kustlijn op haar mooist getoond - van de witte krijtrotsen op Møn tot aan het pittoreske stadje Sønderborg in Zuid-Jutland.

Onderweg veranderd het landschap van glooiende heuvels en bossen in landbouwgebieden en de vele zandstranden. De stadjes en dorpjes op de route, zoals Ærøskøbing en het romantische Troense met de zeventiende-eeuwse huisjes en kastelen, tonen nog het authentieke Denemarken. Culturele bezienswaardigheden zijn er eveneens in overvloed.

Meer informatie over de vernieuwde Oostzeeroute

 

routevanhetjaar badge
foto© CC BY Travel Dudes

West-Seeland (Vestsjælland)

Slingerende fietspaden langs wuivende velden, lange zandstranden en door groene bossen. Je ogen geef je te kost aan pittoreske dorpjes met oude huisjes en boerderijen, eeuwenoude kastelen tot aan het architectonisch hoogstandje: de Grote Beltbrug.

 

Fietsroute 1025978 - Oostzeeroute - N8: West-Seeland (Vestsjælland)
50,03 km

Oostzeeroute - N8: West-Seeland (Vestsjælland)

Fietsroute 1025978 | Region Sjælland | Korsør | 50,03 km

De 42 km lange route langs de westkust van Seeland kenmerkt zich door slingerende fietspaden door wuivende velden, langs lange zandstranden en door groene bossen. Onderweg fiets je door pittoreske dorpjes met oude huisjes en boerderijen, eeuwenoude kastelen en je ‘eindigt’ bij een architectonisch hoogstandje: de Grote Beltbrug. Hier moet je de fiets even verruilen voor de trein voordat je de Oostzeeroute weer verder kunt fietsen.

Zuid-Seeland en het eiland Møn (Sydsjælland-Møn)

Hier fiets je langs fjorden, door dichte bossen en over heuvels naar het hoogste punt van Møn: de spectaculaire witte krijtrotsen! Voor wie even de benen wil strekken kan via de trap naar het stand wandelen en op zoek gaan naar eeuwenoude fossielen.

 

Fietsroute 1026039 - Oostzeeroute - N8: Zuid-Seeland en het eiland Møn (Sydsjælland-Møn)
174,44 km

Oostzeeroute - N8: Zuid-Seeland en het eiland Møn (Sydsjælland-Møn)

Fietsroute 1026039 | Region Sjælland | Bisserup | 174,44 km

De Oostzeeroute strekt zich 170 kilometer lang uit door de prachtige regio Zuid-Seeland en Møn. Hier fiets je langs fjorden, door dichte bossen en over heuvels naar het hoogste punt van Møn: de spectaculaire witte krijtrotsen! Voor wie even de benen wil strekken kan via de trap naar het stand wandelen en op zoek gaan naar eeuwenoude fossielen.


Eilanden Lolland en Falster

Uniek! Fietsen over het langste fietspad op een dijk langs enkele van de beste stranden van Denemarken. Tijdens deze fietsroute ben je nooit ver van zee verwijdert. Naast de eilanden Lolland en Falster kun je ook nog andere eilanden aandoen: Femø, Fejø en Vejrø.

 

Fietsroute 1026055 - Oostzeeroute - N8: Eilanden Lolland en Falster
170,72 km

Oostzeeroute - N8: Eilanden Lolland en Falster

Fietsroute 1026055 | Region Sjælland | Bogø By | 170,72 km

Uniek! Fietsen over het langste fietspad op een dijk langs enkele van de beste stranden van Denemarken. Tijdens deze 175 km lange fietsroute ben je nooit ver van zee verwijdert. Naast de eilanden Lolland en Falster kun je ook nog andere eilanden aandoen: Femø, Fejø en Vejrø.


foto© CC BY Travel Dudes

Funen - Deel 1 (Tårs Haven - Assens)

Een waar fietsparadijs met meer dan 100 kleine eilanden. Fiets langs historische kastelen, en romantische landhuizen. Geniet van de maritieme sfeer van de vele charmante havenstadjes die je gegarandeerd tegen zult komen tijdens deze fietstocht.

 

Fietsroute 1026084 - Oostzeeroute - N8: Funen (Tårs Haven - Assens)
121,45 km

Oostzeeroute - N8: Funen (Tårs Haven - Assens)

Fietsroute 1026084 | Region Sjælland | Tårs | 121,45 km

Een waar fietsparadijs met meer dan 100 kleine eilanden. Fiets langs historische kastelen, en romantische landhuizen. Geniet van de maritieme sfeer van de vele charmante havenstadjes die je gegarandeerd tegen zult komen tijdens deze fietstocht.

Meer informatie over Funen (Fyn)

Fietsroute 1026124 - Oostzeeroute - N8: Funen (Fynshav - Nyborg)
118,51 km

Oostzeeroute - N8: Funen (Fynshav - Nyborg)

Fietsroute 1026124 | Zuid-Denemarken | Fynshav | 118,51 km

Een waar fietsparadijs met meer dan 100 kleine eilanden. Fiets langs historische kastelen, en romantische landhuizen. Geniet van de maritieme sfeer van de vele charmante havenstadjes die je gegarandeerd tegen zult komen tijdens deze fietstocht. Tip: geniet van het uitzicht op de archipel van Zuid-Funen en het charmante eiland Ærø voordat je via Svendborg langs de zuidkust je weg vindt naar de romantische stad Nyborg in het oosten.

foto kopie© CC BY Travel Dudes

De Kleine Belt (Lillebælt)

Deze route voert je mee door een onvoorstelbaar pittoreske omgeving. Een geweldige combinatie van natuur, zee en de gezellige stadjes Kolding, Fredericia en Middelfart. Hier bevindt zich ook het grootste maritieme natuurpark van Denemarken: Naturpark Lillebælt.

 

Fietsroute 1026146 - Oostzeeroute - N8: De Kleine Belt (Lillebælt)
101,06 km

Oostzeeroute - N8: De Kleine Belt (Lillebælt)

Fietsroute 1026146 | Zuid-Denemarken | Assens | 101,06 km

Deze 96 km lange route voert je mee door een onvoorstelbaar pittoreske omgeving. Een geweldige combinatie van natuur, zee en de gezellige stadjes Kolding, Fredericia en Middelfart. Hier bevindt zich ook het grootste maritieme natuurpark van Denemarken: Naturpark Lillebælt.

foto kopie kopie© CC BY Travel Dudes

Zuid-Jutland

 

Fietsroute 1026576 - Oostzeeroute - N8: Zuid-Jutland (Sønderjylland) Christiansfeld - Kollund
79,90 km

Oostzeeroute - N8: Zuid-Jutland (Sønderjylland) Christiansfeld - Kollund

Fietsroute 1026576 | Zuid-Denemarken | Christiansfeld | 79,90 km

Een bijzonder gevarieerd traject van ca 80 km fietsroute langs beukenbossen en indrukwekkende fjorden. Ontdek de fascinerende geschiedenis en het unieke culturele erfgoed van de vele veldslagen die langs dit grensgebied hebben plaatsgevonden.

Fietsroute 1026686 - Oostzeeroute - N8: Zuid-Jutland (Sønderjylland) Padborg - Fynshav
68,80 km

Oostzeeroute - N8: Zuid-Jutland (Sønderjylland) Padborg - Fynshav

Fietsroute 1026686 | Zuid-Denemarken | Padborg | 68,80 km

Een bijzonder gevarieerd traject langs beukenbossen en indrukwekkende fjorden. Ontdek de fascinerende geschiedenis en het unieke culturele erfgoed van de vele veldslagen die langs dit grensgebied hebben plaatsgevonden.

Meer informatie over Zuid-Jutland (Sønderjylland)
partner logo

Aangeboden door:

VisitDenmark

Vakantie in Denemarken betekent genieten van de lokale mogelijkheden. Laat de auto staan en verken de omgeving per fiets. Fietsen kun je natuurlijk meenemen van huis of je kunt ze terplekke huren. Vaak zijn er leuke tochten uitgestippeld en hoef je alleen de routebeschrijving te volgen, maar je kunt ook zelf op avontuur en zien waar je uitkomt. www.visitdenmark.nl