Malerweg

Wandelen in de sporen van kunstenaars

Het nationale park Sächsische Schweiz, net onder Dresden, is één van de grote trekpleisters van Saksen. De bizarre rotspartijen, waaronder de brug van Bastei, bieden een onvergetelijk schouwspel. Bovenop het rotsplateau van de Bastei heeft de bezoeker een panoramisch uitzicht over de regio. Door het nationale park loopt de wandelroute ‘Malerweg’ (schildersroute) met een totale lengte van 112 km.

foto© Frank Lochau - Procopter

Malerweg

De naam Malerweg heeft een reden. Het imposante Elbsandsteingebergte trok eeuwenlang kunstenaars aan die zich lieten inspireren door het natuurschoon. Schilders uit de Romantiek als Friedrich en Richter maakten hier kunstwerken. Wandelaars treden in de voetsporen van deze beroemde kunstenaars. Het wordt al snel duidelijk waarom de dichte bossen, ruige kloven en rotsformaties visueel overweldigen. De Malerweg behoort tot de meest gewaardeerde wandelroutes van Duitsland.

De Malerweg bestaat uit diverse etappes met wisselende hoogteprofielen. De route voert ook langs de Vesting Königstein, een enorme fortificatie gelegen op een tafelberg aan de Elbe. Het kuuroord Bad Schandau biedt diverse mogelijkheden om te relaxen en vermoeide voeten  tot rust te laten komen. De etappes in de buurt van de grens met Tsjechïe behoren qua natuurschoon tot de meest ‘ruige’ delen van de Malerweg.

partner logo

Aangeboden door:

Saksen

Saksen is de toeristische ontdekking van de laatste tijd. Steeds meer mensen genieten van de rijke cultuur, de boeiende geschiedenis, de mooie natuur, bruisende steden, gezellige marktstadjes, fantastische kuuroorden en vele attracties en bezienswaardigheden. Ook voor liefhebbers van goed eten en drinken is het land een aanrader. Cultuur of natuur. Een actieve of relaxte vakantie. In Saksen kan het. Beleef een onvergetelijke ontdekkingsreis.