Maasroute (LF3)

"Mooder Maas" zoals de Limburg het noemen

± 230 km in 4 etappes door Limburg

Mooder Maas, zoals de Limburgers de Maas liefkozend noemend, slingert door de hele provincie van Zuid naar Noord en verbindt vele dorpen en steden met elkaar. En zelfs landen, want de EuroVelo 19 (Maasfietssroute), volgt de Maas door Nederland, België en Frankrijk. In de grindgaten die in de hele provincie te vinden zijn, heeft industrie plaats gemaakt voor recreatie.

bord

De vernieuwde en bewegwijzerde LF route

In september 2018 is gestart met het aanbrengen van nieuwe bewegwijzering. De LF3 gaat - samen met de LF12 - onderdeel uitmaken van de nieuwe LF Maasroute. Regio Zuid-Limburg is de eerste regio die met de nieuwe bordjes aan de slag is gegaan. Daarna hebben regio Midden- en Noord-Limburg en ook provincie Noord-Brabant de bordjes aangepast. Enkele regio's volgen nog. Als fietser kun je dus wat werkzaamheden in het veld tegenkomen.

foto© Liefde voor Limburg

  

foto kopie© Liefde voor Limburg


Limburg

Limburg is bij uitstek een provincie om heerlijk in te struinen; te voet, per fiets of te paard. Door de prachtige uitgestrekte natuurgebieden zoals het Nationaal Landschap Zuid-Limburg en het Duits-Nederlandse Grenspark Maas-Swalm-Nette.

Tip! Met de handige app “Langs Sporen” kun je het Grenspark Maas-Swalm-Nette beleven aan de hand van ruim 350 POI’s (Points of Interest).

Vergeet niet te genieten van het bourgondische leven waar Limburg bekend om staat. De liefde om de smaakpapillen te prikkelen, proef je terug in de streekgerechten die met producten van eigen bodem zijn bereid. Proef van overheerlijke asperges, blauwe bessen, Livar vlees en vlaai. Dat hierbij een Limburgse wijn of verfrissend biertje niet mag ontbreken spreekt voor zich.

Aangeboden door:

partner 1
partner 2
partner 3
partner 1
partner 2
partner 3