Jacob van Lennep route

Inspectie tocht zoals in de zomer van 1823

2.800 km in 42 etappes door heel Nederland

Deze belevingsroute is gemaakt aan de hand van het boek "De zomer van 1823" waarvan de auteurs over zichzelf zo treffend op de cover schrijven: " Bezorgd door Geert Mak en Marita Mathijsen".

 

In de voetsporen van van Lennep en Hogendorp

De fietsroute neemt je mee in de voetsporen van Jacob van Lennep en zijn studiegenoot Dirk van Hogendorp tijdens hun "inspectietocht" door het Nederland van 1823. De route voert zoveel mogelijk door de plaatsen en langs de bezienswaardigheden die de twee reizigers hebben bewonderd en opgetekend in hun reisverslag.

Voor ieder deel van de route verwijzen we naar de betreffende hoofdstukken in het boek en plaatsen we een link naar de bijbehorende aflevering van de TV serie van Geert Mak en Theo Uittenboogaard en de opnames van de 18-delige radioserie gemaakt door Marja Schepers.

 

De etappes


De zomer van 1823

Het dagboek van zijn voetreis door Nederland

"De zomer van 1823' is het reisdagboek van schrijver Jacob van Lennep, naar modern Nederlands hertaald door Geert Mak en Marita Mathijsen. Samen met Dirk van Hogendorp maakt Van Lennep een soort inspectietocht door Nederland. Ze wandelen door een wereld die voor ons bijna onherkenbaar is. Zeker een derde van het land is nog pure woestenij, de wegen zijn vaak enkel modder.

Koop op bol.com