Gelderse Grenzen, fietsen over de grenzen

Stap op de fiets om de Gelderse grenzen van vroeger en nu te verkennen. Gelderland is de provincie die de meeste grenzen heeft: met zes andere Nederlandse provincies en met Duitsland. Deze route volgt ze allemaal. Fiets langs de zoom van de Achterhoek, de Veluwe en het Rivierengebied en ontdek het gevarieerde Gelderse landschap van. Maak een extra lus door Limburg en Noordrijn-Westfalen, waar ooit het Gelderse Overkwartier lag. Bij de routes zijn diverse bezienswaardigheden en bijzonderheden vermeld.

Meer weten over de Gelderse grenzen? De grenzen van Gelre is ook beschikbaar als routeboekje, geschreven door Iris Dracht en Dolly Verhoeven en uitgegeven bij de Walburgpers.


Fietsen langs Gelders erfgoed

De fietsroute langs de Gelderse grenzen is in totaal 900 kilometer lang en bestaat uit 44 trajecten. Deze kunnen natuurlijk ook allemaal afzonderlijk gefietst worden.
De route werd ontwikkeld als onderdeel van het Erfgoedfestival Over Grenzen (2018). Kijk voor achtergrondinformatie op Erfgoed Gelderland.

Routes en wegen zijn veranderlijk. Kom je een wegversperring tegen, zie je een wijziging in de knooppunten of valt je iets anders op aan de route? Meld het ons via info@erfgoedgelderland.nl en help ons de route up-to-date te houden.


Fietsen door het Overkwartier

Op de fiets kun je goed kennismaken met het vroegere Overkwartier. De route door dit gebied is opgedeeld in 16 trajecten van 20 tot 30 kilometer. Elk traject is afzonderlijk te fietsen. Routes en wegen zijn veranderlijk. Kom je een wegversperring tegen, zie je een wijziging in de knooppunten of valt je iets anders op aan de route?

Meld het ons via info@erfgoedgelderland.nl en help ons de route up-to-date te houden.

partner logo

Aangeboden door:

Erfgoed Gelderland

Erfgoed Gelderland is een coöperatie waarin circa 180 erfgoedorganisaties samenwerken, kennis delen en het erfgoed presenteren. Musea, historische verengingen, archieven, monumentenorganisaties en andere erfgoedorganisaties en gemeenten kunnen bij ons, het bureau van de coöperatie, terecht met vragen rond beleid, collecties, immaterieel erfgoed en andere erfgoed gerelateerde onderwerpen.