Beieren logo

Met de fiets van het Bodensee naar de Königssee

Een sportieve manier om de mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Beieren te ontdekken

420 kilometer van Lindau aan het Bodenmeer tot na Schönau aan de Königssee - de Bodensee-Königssee fietsroute biedt een sportieve mogelijkheid om het grandioze voor-Alpenlandschap en de wereldberoemde monumenten te ontdekken. Langs de noordelijke grens van de Alpen doorkruist deze route de regio's Allgäu, Bayerische-Schwaben en Oberbayern.

In totaal zijn 3.917 hoogtemeters te overwinnen - gestaag klimmen en dalen, waarvoor u veelvoudig beloond wordt: steeds weer komen er nieuwe panorama-uitzichten bij. Deze route loopt langs kleine dorpjes, charmante kleine stadjes en traditierijke kuuroorden en heilzame baden. Talrijke verfrissende meren nodigen uit voor verkoeling en de culturele hoogtepunten van Zuid-Beieren worden u overal aangeboden. De koningskastelen van Ludwig II, Slot Neuschwanstein en Herrenchiemsee, moet men gezien hebben. Barokke juwelen zoals de Wieskirche of het Klosster Benediktbeuern liggen langs de route. De historische steden Füssen, Murnau, Bad Tölz en Bad Reichenhall nodigen uit voor een wandeling door de mooie oude binnensteden.

Voor meer informatie:www.bodensee-koenigssee-radweg.de

Locatie foto

Een tocht door de Allgäu en Oberbayern

Foto © Bayerische Fernwege e.V.

 Puur fietsplezier over 420 km van de Bodenmeer naar de Königssee

 Op de fietsroute Bodensee-Königssee doorkruist u de Beierse Alpen. U rijdt over verharde veldwegen of niet drukke straten door het zuiden van de Allgäu en Oberbayern, de meest geliefde vakantieregio's van Duitsland. De route, die door de deels sterke stijgingen en steile afdalingen alleen voor sportieve fietsers geschikt is, is vooral geliefd vanwege de grandioze natuur.

 Na de start in het milde klimaat van het Bodenmeer gaat het omhoog naar het voorland van de Alpen. Door zachtgroene velden gaat het omhoog en omlaag, met steeds weer prachtige uitzichten op de bergen. Tijdens een pauze in het AlpSeeHaus kunt u regionale producten proeven en interessante informatie te weten komen over het Natuurpark Nagelfluhkette.

 Talrijke meren sieren de verdere route en nodigen uit tot een verfrissende duik. Op de grotere meren zoals de Forggen-, Staffel-, Chiem- of Königssee kunt u uiteraard ook een rondvaart maken.

 Een bergtop mag u ook niet overslaan: bij mooi weer heeft u kilometers ver uitzicht. U kunt kiezen voor de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze met 2.962 m of lagere toppen als de Blomberg, Brauneck of Kampenwand, die ook comfortabel met een berglift te bereiken zijn.

Nog meer ontdekken in Beieren