Ontdek met Blauwnet de mooiste wandel- en fietsroutes van Overijssel en Drenthe

De Blauwnetlijnen verbinden het Vechtdal, Zuidoost-Drenthe, Salland en Twente met elkaar. Deze gebieden vormen een prachtig decor voor mooie wandelingen en fietstochten. Geniet van de schoonheid van de Overijsselse Vecht in het Vechtdal, maak kennis met de veenmoerassen en de esdorpjes van Zuidoost-Drenthe, ontdek het boerenland en de chique landgoederen in Salland en ga op pad door het Twentse coulisselandschap. Route.nl heeft in samenwerking met Blauwnet 27 wandel- en 26 fietsroutes uitgestippeld die allemaal een treinstation van Blauwnet als begin- en eindpunt hebben. Zo kun je ’s morgens in alle rust op pad gaan en aan het einde van je tocht in de trein neerploffen om comfortabel terug naar huis te reizen.

Bekijk routes

Op pad met de trein

Laat de auto eens staan en trek eropuit met de trein. Zak lekker onderuit terwijl je zonder zorgen naar je bestemming wordt gebracht. Je kunt zelfs je fiets zonder problemen meenemen in de trein. De routes lenen zich perfect voor een dagje uit met de trein. Kies jouw favoriete route en je ziet vanzelf welke treinstations het start- en eindpunt van de route vormen. Heb je geen OV-chipkaart? Je kunt met je pinpas gewoon een kaartje kopen bij de kaartautomaat op het station. Voor wandelaars en fietsers is er bovendien een speciaal aanbod.

Plan je treinreis

image© Chris Pennarts

Aanbieding

Lijkt het je wat om de omgeving van de Blauwnetlijnen te verkennen? Maak dan gebruik van ons speciale aanbod voor wandelaars en fietsers en reis extra voordelig.

Voor fietsers: neem 2 fietsen gratis mee in de trein en bespaar €12,40
Voor wandelaars: reis gratis mee met je wandelpartner. 

Klik op de blauwe button hiernaast voor het voordeelticket van jouw keuze. Het ticket van jouw keuze wordt per e-mail naar je toe gestuurd. Printen van je ticket is niet nodig. Je kunt het e-ticket op je smartphone of tablet laten zien. Met de QR-code op het e-ticket kun je de poortjes op station Zwolle openen.

Wandelaars icoon
Fietsers icoon

Kies jouw bestemming

De Blauwnetlijn loopt langs verschillende treinstations in het Vechtdal, Zuidoost-Drenthe, Salland en Twente. Deze stations vormen het ideale start- of eindpunt van je wandelingen en fietstochten. Kies hiernaast jouw het station van jouw bestemming.

De mooiste routes

Route.nl heeft voor jou 27 wandelroutes en 26 fietsroutes uitgestippeld waarmee je al het moois van het Vechtdal, Zuidoost-Drenthe, Twente en Salland kunt zien. Geniet van de rust in Overijssel langs het voortkabbelende water van de Vecht en maak kennis met het groene landschap van Drenthe, Salland en Twente. De routes zijn gemaakt op basis van het fietsroutenetwerk en het wandelroutenetwerk. Zo kun je onderweg de genummerde knooppuntenbordjes volgen. Iedere route start en eindigt bij een treinstation. Je start- én eindpunt zijn dus altijd perfect bereikbaar met de trein. Zo gemakkelijk kan het zijn!

De pareltjes langs de Blauwnetlijnen

De 53 routes nemen je mee langs alle pareltjes in de omgeving van de Blauwnetlijnen. Geniet niet alleen van de mooie natuur en de cultuurhistorie in deze omgeving, maar ook van de meest bijzondere en interessante bezienswaardigheden. Je kijkt je ogen uit in dit gebied. Ervaar het zelf!

partner logo

Aangeboden door:

Blauwnet

Blauwnet maakt reizen met het OV in Overijssel nog eenvoudiger: je reist met één in- en uitcheck op alle regionale treintrajecten in Overijssel. Blauwnet is een samenwerkingsverband tussen Provincie Overijssel, Provincie Drenthe en vervoerders Keolis en Arriva.