Waddengebied

De zilte zeelucht, het gevoel van weidsheid en ruimte in je hoofd. Daarvoor hoef je niet per se met een camper door Noorwegen te trekken.

In de kop van Noord-Holland, Friesland en Groningen en op de Waddeneilanden voelt het al snel alsof je in een andere wereld bent. Bewonder de kanoet of een kolonie lepelaars. spot een zeehond, rustend op een zandbank. Verken de omgeving met de fiets of te voet. Het mooiste wandelpad is bedacht door de natuur zelf: de Waddenzee. Ga mee in het ritme van het tij.

Foto

Struin een dag rond met je kop in de wind om daarna zelf mosselen te koken boven een kampvuur. Voel je ‘s avonds rozig van een dagje buitenleven en geniet van een Amelander Nobel, een lokaal gebrouwen biertje of gewoon een fijne kop thee in een van de sfeervolle kroegjes en restaurants. Daar waar de tijd soms lijkt stil te staan. Gelukkig maar.

In het mooiste natuurgebied van Nederland - terecht benoemd tot UNESCO werelderfgoed - is het leven net iets puurder.

Ga erheen. Ontdek het.

Wandelroute 1110446 - Rond de Terpen Ferwert
15,25 km

Rond de Terpen Ferwert

Wandelroute 1110446 | Frisia | Noardeast-Fryslân | 15,25 km

Een route door het cultuurlandschap van Noordoost Friesland met zijn lange geschiedenis. Wandelend in de voetsporen van de monniken van kloosters als Foswert, die het land ontgonnen en langs Hegebeintum; de hoogste terp van Friesland.
partner logo

Aangeboden door:

Visit Wadden

De Wadden is Waddenzee Werelderfgoed. Een dynamisch gebied dat met elk tij verandert. Waarin de eilanden wandelen en de nacht nog donker is. Een Werelderfgoed waarin al eeuwenlang mensen leven. Met en van de zee.