Waddengebied

De zilte zeelucht, het gevoel van weidsheid en ruimte in je hoofd. Daarvoor hoef je niet per se met een camper door Noorwegen te trekken.

In de kop van Noord-Holland, Friesland en Groningen en op de Waddeneilanden voelt het al snel alsof je in een andere wereld bent. Bewonder de kanoet of een kolonie lepelaars. spot een zeehond, rustend op een zandbank. Verken de omgeving met de fiets of te voet. Het mooiste wandelpad is bedacht door de natuur zelf: de Waddenzee. Ga mee in het ritme van het tij.

Foto

Struin een dag rond met je kop in de wind om daarna zelf mosselen te koken boven een kampvuur. Voel je ‘s avonds rozig van een dagje buitenleven en geniet van een Amelander Nobel, een lokaal gebrouwen biertje of gewoon een fijne kop thee in een van de sfeervolle kroegjes en restaurants. Daar waar de tijd soms lijkt stil te staan. Gelukkig maar.

In het mooiste natuurgebied van Nederland - terecht benoemd tot UNESCO werelderfgoed - is het leven net iets puurder.

Ga erheen. Ontdek het.

Fietsroute 1110466 - Fietsroute Wierden route
39,42 km

Fietsroute Wierden route

Fietsroute 1110466 | | | 39,42 km

Het Wierdenlandschap van Groningen behoort tot de oudste cultuurlandschappen van Noord-West Europa. Groningen is bezaaid met wierden: eeuwenoude kunstmatige heuvels die de bewoners van deze streek meer dan duizend jaar lang beschermden tegen het wassende water en waaraan het huidige Groninger landschap zijn huidige aanzicht dankt.
De Groninger wierdendorpen zijn tussen 500 voor Christus en 1000 na Christus ontstaan. Door de bedijking van de Waddenkust werden de wierden overbodig en in sommige gevallen afgegraven. Waar dat niet gebeurde werd de dorpskerk vaak op het hoogste punt van de wierde gebouwd.
partner logo

Aangeboden door:

Visit Wadden

De Wadden is Waddenzee Werelderfgoed. Een dynamisch gebied dat met elk tij verandert. Waarin de eilanden wandelen en de nacht nog donker is. Een Werelderfgoed waarin al eeuwenlang mensen leven. Met en van de zee.