Waddengebied

De zilte zeelucht, het gevoel van weidsheid en ruimte in je hoofd. Daarvoor hoef je niet per se met een camper door Noorwegen te trekken.

In de kop van Noord-Holland, Friesland en Groningen en op de Waddeneilanden voelt het al snel alsof je in een andere wereld bent. Bewonder de kanoet of een kolonie lepelaars. spot een zeehond, rustend op een zandbank. Verken de omgeving met de fiets of te voet. Het mooiste wandelpad is bedacht door de natuur zelf: de Waddenzee. Ga mee in het ritme van het tij.

Foto

Struin een dag rond met je kop in de wind om daarna zelf mosselen te koken boven een kampvuur. Voel je ‘s avonds rozig van een dagje buitenleven en geniet van een Amelander Nobel, een lokaal gebrouwen biertje of gewoon een fijne kop thee in een van de sfeervolle kroegjes en restaurants. Daar waar de tijd soms lijkt stil te staan. Gelukkig maar.

In het mooiste natuurgebied van Nederland - terecht benoemd tot UNESCO werelderfgoed - is het leven net iets puurder.

Ga erheen. Ontdek het.

Fietsroute 1108661 - Rondje Vlieland met uitkijkpunten
22,78 km

Rondje Vlieland met uitkijkpunten

Fietsroute 1108661 | Friesland | Vlieland | 22,78 km

Fiets over het eiland van rust en ruimte: Vlieland. Genieten met een zilte zeebries in je haren en uitkijken over de Noordzee, terwijl je het eiland letterlijk rondfietst. Duingebieden, stranden en relatief veel bossen tussen al dat zand. Er is maar één dorp, maar toch is er genoeg vermaak. Het toerisme is namelijk de voornaamste bron van inkomsten op het Waddeneiland. Wil je niet je eigen fiets helemaal meenemen of wil je een keer een tandem of bakfiets huren, dan kun je bij fietsverhuur Zeelen Vlieland langsgaan wanneer je op het eiland aankomt. De fietverhuurder zit op slechts 100 meter afstand van het aanlegpunt van de veerboot. Wellicht de meest indrukwekkende bezienswaardigheid is de vuurtoren Vuurduin, die op de 45 meter hoge Vuurboetsduin staat. Dat geeft de vuurtoren, die maar 9,5 meter hoog is, toch een behoorlijk aanzien. De vuurtoren werd in 1909 op Vlieland geplaatst, maar daarvoor stond hij al in IJmuiden. Tien jaar later is de uitkijkpost naast de vuurtoren gebouwd.
partner logo

Aangeboden door:

Visit Wadden

De Wadden is Waddenzee Werelderfgoed. Een dynamisch gebied dat met elk tij verandert. Waarin de eilanden wandelen en de nacht nog donker is. Een Werelderfgoed waarin al eeuwenlang mensen leven. Met en van de zee.