Waddengebied

De zilte zeelucht, het gevoel van weidsheid en ruimte in je hoofd. Daarvoor hoef je niet per se met een camper door Noorwegen te trekken.

In de kop van Noord-Holland, Friesland en Groningen en op de Waddeneilanden voelt het al snel alsof je in een andere wereld bent. Bewonder de kanoet of een kolonie lepelaars. spot een zeehond, rustend op een zandbank. Verken de omgeving met de fiets of te voet. Het mooiste wandelpad is bedacht door de natuur zelf: de Waddenzee. Ga mee in het ritme van het tij.

Foto

Struin een dag rond met je kop in de wind om daarna zelf mosselen te koken boven een kampvuur. Voel je ‘s avonds rozig van een dagje buitenleven en geniet van een Amelander Nobel, een lokaal gebrouwen biertje of gewoon een fijne kop thee in een van de sfeervolle kroegjes en restaurants. Daar waar de tijd soms lijkt stil te staan. Gelukkig maar.

In het mooiste natuurgebied van Nederland - terecht benoemd tot UNESCO werelderfgoed - is het leven net iets puurder.

Ga erheen. Ontdek het.

Fietsroute 1110468 - Routebeschrijving van Strandweg, 9974 SL Zoutkamp, Nederland naar Strandweg, 9974 SM Zoutkamp, Nederland_Routebeschrijving van Strandweg, 9974 SL Zoutkamp, Nederland naar Strandweg, 9974 SM Zoutkamp, Nederland
48,27 km

Routebeschrijving van Strandweg, 9974 SL Zoutkamp, Nederland naar Strandweg, 9974 SM Zoutkamp, Nederland_Routebeschrijving van Strandweg, 9974 SL Zoutkamp, Nederland naar Strandweg, 9974 SM Zoutkamp, Nederland

Fietsroute 1110468 | | | 48,27 km

Fietsen in de indrukwekkende en mooie natuur rondom het Lauwersmeer. Deze fietsroute in de noordelijke grensstreek van Groningen en Friesland voert je door het unieke en prachtige nieuwe landschap van het Nationaal Park Lauwersmeer. Bovendien fiets je door het natuurgebied de Marnewaard, langs de vissers- en recreatiehaven van het dorpje Lauwersoog en door het waterrijke recreatiepark Esonstad nabij Oostmahorn.
Bij het horen van de naam Lauwersmeer, de wildernis op de grens van Groningen en Friesland, beginnen vogelkenners al te watertanden. In dit gebied van water en eilandjes, bos, rietvelden en ruige graslanden broeden ruim 100 vogelsoorten en overwinteren elk jaar tienduizenden ganzen.
partner logo

Aangeboden door:

Visit Wadden

De Wadden is Waddenzee Werelderfgoed. Een dynamisch gebied dat met elk tij verandert. Waarin de eilanden wandelen en de nacht nog donker is. Een Werelderfgoed waarin al eeuwenlang mensen leven. Met en van de zee.