Vechtdal Marketing logo

Opgepompte fietsbanden en een goed gevulde picknickmand voor onderweg. Dit is alles wat je nodig hebt om al fietsend te genieten van het steeds wisselende landschap in het Vechtdal.

Met je voeten op de pedalen en je gezicht in de wind gaan er vele honderden kilometers aan fietspaden aan je voorbij. Langs bospaden en oude klinkerwegen maakt het rivierlandschap stroomopwaarts plaats voor uitgebreide loof- en naaldbossen met heuvels. Heidevelden gaan over in koelanden en houtwallen in bossen. Ontdek jij liever de natuur met een paar stevige wandelschoenen? Honderden hectare landgoed ligt op je te wachten. Met of zonder gebruik van het wandelnetwerk kun je in het Vechtdal wandelen en volop genieten van de rust en ruimte.

eindeloos
genieten

Het Vechtdal ligt aan de Duitse grens en geeft je alle mogelijkheid om grenzeloos te genieten!De Duits-Nederlandse grens, die vroeger voor smokkelaars, venters en andere avonturiers een geliefde oversteekplaats tussen Duitsland en Nederland vormde, is vandaag de dag een aantrekkelijk gebied waar je het beste van beide landen kunnen ontdekken. Uitstapjes in het grensland zijn een ontdekkingsreis op zoek naar kleine en grote verschillen. Op cultureel gebied, qua gebruiken en tradities, maar zeker ook op culinair vlak. Ontdek de grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes in het Vechtdal.

Fietsroute 207556 - Vechtdalroute: volg de Vecht naar Duitsland
234,58 km

Vechtdalroute: volg de Vecht naar Duitsland

Fietsroute 207556 | Overijssel | Zwolle | 234,58 km

Deze LF-route van 245 kilometer van Zwolle volgt de Vecht naar het Duitse Darfeld, in zeven etappes. Het eerste traject start in de Hanzestad Zwolle. Hiervandaan fiets je naar landgoeddorp Vilsteren, door oude bossen met prachtige villa’s en kastelen. Bij Ommen en Hardenberg worden grote aaneengesloten bosgebieden afgewisseld met fraaie boerengemeenschappen, zoals Junne, Beerze, Diffelen en Rheeze. Maak in Hardenberg een tussenstop bij het gezellige Boomstamrestaurant Het Heemse! Daarna ga je de grens over, langs historische stadjes zoals Gramsbergen, naar een fraai landschap van oude boerderijen met fruitbomen. Op het vierde traject kruis je de Vecht vele malen. Via Bad Bentheim fiets je naar het parklandschap van Münsterland. Hier is de rivier in kommen te vinden, omzoomd door oude begroeiing: dit stroomdallandschap is op veel plaatsen beschermd.