Thüringen logo

De Duitse deelstaat Thüringen wordt niet voor niets het groene hart van Duitsland genoemd. Je vindt hier een glooiend landschap vol heuvels van zelfs 1.000 meter hoog, diepe dalen, bossen, rivieren, meren en stuwdammen. Het bekende natuurgebied het Thüringer Woud met de beroemde wandel- en fietsroute ‘Rennsteig’ is absoluut de moeite waard, maar ook het Kyffhäusergebergte en het Wereldnatuurerfgoed Nationaal Park Hainich moet je gezien hebben. Genoeg prachtige decors om uit te kiezen dus voor een fietstocht of een wandeling.

Waar ligt Thüringen?

De deelstaat Thüringen ligt in het midden van Duitsland tussen Nedersaksen, Sachsen-Anhalt, Sachsen, Bayern en Hessen. De deelstaat grenst net niet aan Tsjechië. In Thüringen vind je enkele grote steden zoals de hoofdstad Erfurt, Jena en Gera. Verder vind je er verschillende regionale steden zoals Eisenach, Suhl, Weimar en Meiningen. Vanuit Utrecht doe je er ongeveer 5 uur over om Nordhausen en Eisenach te bereiken, twee steden die het dichtste bij Nederland liggen van de grote steden in Thüringen. Andere steden liggen nog een stukje verder weg. Zo zit je al gauw ongeveer 6 uur in de auto als je een bezoekje wilt brengen aan Gera. Thüringen leent zich kortom niet voor een snel dagtripje, maar wel voor een weekendje weg of een actieve vakantie. Je moet er een paar uurtjes reizen voor over hebben, maar Thüringen is het meer dan waard.
Een parelsnoer van fiets- en wandelroutes

Thüringen vormt de perfecte plek voor een fiets- en wandelvakantie, want je vindt er maar liefst 1.700 kilometer aan bewegwijzerde fietsroutes. De regio telt dertien Fernradwegen, langeafstandsroutes tussen de 32 en 580 kilometer, en 40 Regionale Radwegen tussen de 10 en 280 kilometer. Of wat dacht je van de 19.312 kilometer aan bewegwijzerde en goed aangelegde wandelroutes. Welke route kies jij?

Wandeltochten app

Ontdek Thüringen met de Luther-to-go app.

Download gratis voor iPhoneDownload gratis voor Android

Plan je fietsroute

Plan je fietsroute van A naar B in Thüringen.

Plan je route in Thüringen


Deze pagina is mede mogelijk gemaakt door:


logos