Teutoburgerwoud

De vakantieregio Teutoburgerwoud heeft een hoop te bieden. Niet voor niets staat deze regio bekend als een van de populairste wandelregio’s van Duitsland. Steden en dorpen lokken met een hun historische flair en rijke geschiedenis. Ook staat deze regio bekend om zijn gezonde lucht, geneeskrachtige oorden en een uitgebreid wellnessaanbod. Cultuur en ontspanning gaan hier hand in hand. Het kan dan ook niet anders dan dat al deze bijzondere bezienswaardigheden worden verbonden middels goed uitgezette wandel- en fietsroutes. In het gevarieerde landschap van ‘de Teuto’ maken wandelaars en fietsers op hun eigen manier kennis met bekroonde routes en de gastvrijheid van Westfalen.

image© CC BY Themenmanagement Wandern Teutoburger Wald - Rolf Lang

Waar ligt het Teutoburgerwoud?

Het Teutoburgerwoud ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, maar dan in het meest noordoostelijke puntje. Het ligt tussen de overgang van de Noord-Duitse laagvlakte en het Middelgebergte. Het in noorden van het Teutoburgerwoud ligt het zuidelijke Weserbergland; ook een groot deel van het Wiehengebergte en het Eggegebergte liggen in deze regio.

Bekende steden in het Teutoburgerwoud zijn Bielefeld, Paderborn, Bad Oeynhausen en Detmold.

Door het bergachtige landschap denk je misschien dat het Teutoburgerwoud een heel eind weg ligt, maar dat klopt helemaal niet! Vanaf de grens sta je in nog geen twee uurtjes in Bielefeld. Vanaf Utrecht is het drie uur rijden. Prima bestemming voor een paar dagen weg dus!

Kaart

Wandelen in het Teutoburgerwoud

Het Teutoburgerwoud is rijk aan een groot aantal natuurlijke schatten, zoals de vele zoutwaterbronnen, het veen en de zuivere lucht, die de regio tot dé geneeskrachtige tuin van Duitsland maken. Wandelen door het Teutoburgerwoud is dus bijzonder gezond.
Omdat er zoveel verschillende soorten wandelaars zijn, biedt de wandelregio een ruime keuze aan themaroutes: van korte dagtochten tot meerdaagse wandelingen, van de thema’s ‘vakwerk’ en ‘pelgrims’ tot aan het ‘vlinderpad’ en een wandeling langs de beroemdste badplaatsen. De wandelroutes kun je handig combineren met aantrekkelijke arrangementen, zodat ook je verblijf en bagagetransfer geregeld is. Wel zo makkelijk.

 
image© Kulturland Kreis Hîxter - F. Grawe

De vakantieregio Teutoburgerwoud heeft een hoop te bieden!

Hét oriëntatiepunt van het Teutoburgerwoud is standbeeld ‘Hermann’, dat de Germaanse aanvoerder Arminius en de Slag bij het Teutoburgerwoud herdenkt. Dit meer dan 50 meter hoge standbeeld is van veraf te herkennen en is dan ook een geliefde bestemming tijdens lange en korte wandeltochten. 

Een van de bekendste wandelroutes van het Teutoburgerwoud is de ‘Hermannshöhen’. Deze ‘Top Trail of Germany’ verbindt het beste uit de regio: bossen, heuveltoppen, historische plaatsen, indrukwekkende rotsformaties en bezienswaardige bouwwerken.

De Hermannshöhen en talrijke andere toproutes zijn handig samengevat in onze Routeplanner. Hier vind je een handig overzicht van alle wandel- en fietsroutes van de regio en de mooiste bezienswaardigheden. Ook vind je er tips voor je overnachting of restaurantjes onderweg. 
Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Mooi, want op onze site bieden we je info over alles wat er te doen en te beleven is, plus een groot aantal handige brochures en routes om te downloaden.

Tot ziens in het Teutoburgerwoud!

partner logo


Aangeboden door:

Teutoburgerwoud

In het Teutoburgerwoud zit je helemaal goed als je actief wilt ontspannen en nieuwe energie op wilt doen. Ga voor een avontuurlijke fiets- of wandeltocht en maak kennis met al het moois dat dit gebied je te bieden heeft. Van uitgestrekte natuurgebieden tot historische bezienswaardigheden, thermen en gezellige steden, het Teutoburgerwoud biedt het je allemaal.