Vakantieregio Saksen-Anhalt

Saksen-Anhalt ligt in het midden van Duitsland en is een nog relatief onbekende fiets- en wandelregio. De deelstaat heeft een enorme culturele schatkist en een afwisselende natuur. Voor wie op zoek is naar een veelzijdige fiets- of wandelvakantie vol cultuur, historie en deels onontdekte landschappen is Saksen-Anhalt de ideale vakantieregio.

Wandelen in de mysterieuze Harz, fietsen langs de Elbe of de romantische Saale, bijzondere beschermde natuurgebieden, uitgestrekte landschappen, Bauhausstad Dessau, het bruisende Magdeburg, Goethe-stad Halle, Lutherstad Wittenberg, wijnregio Saale-Unstrut en het historische Quedlinburg. Reden genoeg om een wat dieper Duitsland in te duiken en deze verrassende vakantieregio te komen ontdekken.

www.vakantieland-saksen-anhalt.de

Beeld video

Wandelen in Saksen-Anhalt

Wandelaars komen helemaal aan hun trekken in Saksen-Anhalt. De deelstaat is namelijk enorm divers als het om wandelroutes gaat. Daarnaast ontdek je dat Saksen-Anhalt ook een rijke cultuurgeschiedenis kent. Veel avontuurlijke wandelaars trekken naar het nationaal park de Harz, waar je kunt genieten van een hoop mysterieuze routes, het Bodetal en de legendarische Brocken. Maar Saksen-Anhalt biedt meer; talrijke pelgrim-routes lopen door de hele deelstaat en levensgenieters mogen de wijnregio Saale-Unstrut niet overslaan.

image wandelen© CC BY Investitions- und Marketinggesellschaft Sachsen- Anhalt mbH - Boris Breuer

Fietsen in Saksen-Anhalt

Als fietsregio is Saksen-Anhalt nog relatief onbekend. Wat zonde is, want juist hier kun je geweldig fietsen. Langs verschillende rivieren, zoals de Elbe, de Unstrut, de Aller en de Saale, lopen heerlijke, vlakke fietspaden die je door een prachtig en divers landschap en langs verschillende culturele bezienswaardigheden brengen. De routes zijn doorlopend bewegwijzerd en de wegen goed uitgebouwd. Naast verschillende rivierroutes kun je in Saksen-Anhalt ook kennismaken met culturele routes, bijvoorbeeld de Bauhausroute rond Dessau of fietsen door de wijnregio Saale-Unstrut.

image fietsen© CC BY Investitions- und Marketinggesellschaft Sachsen- Anhalt mbH - Boris Breuer
partner logo

Aangeboden door:

Vakantieregio Saksen-Anhalt

IMG - Investitions- und Marketing­gesellschaft Sachsen-Anhalt mbH 
Am Alten Theater 6 
39104 Magdeburg

Tel.: +49 391 - 568 99 80
tourismus@img-sachsen-anhalt.de