Beierse Oberaudorf

Vakantie in de bergen

Schilderachtig gelegen in het Alpenvorland in het Beierse Inntal, direct aan de grens met Tirol, vind je Oberaudorf. Actief ontspannen of gewoon tot rust komen, dat en veel meer is hier mogelijk. Het luchtkuuroord Oberaudorf met buurtschap Niederaudorf wordt ook wel de "Parel van het Inntal" genoemd. De gasten treffen er traditierijke hotels, goede winkelmogelijkheden en het hele jaar door een aanbod voor ontspanning, vrije tijd en cultuur.

Dat de inwoners van Oberaudorf gastvrij zijn, hebben ze de afgelopen 200 jaar nadrukkelijk bewezen. Met de uitbouw van een kleine rotswoning tot Gasthaus "Weber an der Wand" begon in 1809 de ontwikkeling van deze oudste en belangrijkste toeristische plaats in het Beierse Inntal.

Oberaudorf ligt in een van de mooiste en aantrekkelijkste bergregio's van Oberbayern. Hier vindt de vakantieganger alles wat hij voor een ontspannend verblijf in de natuur kan wensen: vlakke en licht glooiende wandel- en fietspaden langs rivieren en meren, bergen van de voor-Alpen met gezellige hutten voor sportieve bergtochten te voet of met de mountainbike. En in de winter de twee skigebieden Hocheck en Sudelfeld.

Voor meer informatie: www.tourismus-oberaudorf.de

image© Tourist-Information Oberaudorf / Yvonne Tremml

Oberaudorf - daar is de hemel dichtbij

Zonsopgang achter de bergtoppen, ochtendnevel in het dal, groene weiden, uitgestrekte bossen, frisse lucht en vooral geen drukte en stress - dat alles kan wandelen in Oberaudorf zijn.

Met 1634 meter is de Brünnstein weliswaar niet de hoogste berg van onze regio in het Beierse Inntal, maar zeker een van de bekendste. Droomuitzichten tot in de centrale Alpen, mooie berglandschappen, goed aangegeven wandelpaden en de bediening van het Brünnsteinhaus wachten op je. Een lichte klim brengt je naar de top, maar daarvoor moet je wel zeker op de benen staan en geen hoogtevrees hebben.

De watervallen op de Tatzelwurm, de Höhlenwanderweg Grafenloch, de ruïne Auerburg of het natuurmonument Grauer Stein zijn leuke bestemmingen voor kleine uitstapjes.

Een vierpersoons stoeltjeslift brengt je naar boven op de Hocheck. Hier zijn diverse wandelpaden, een klimbos, een sagenweg en een zomerrodelbaan en Flying Fox.

De beide skigebieden Sudelfeld en Hocheck bieden skiplezier voor het hele gezin. Ook rodelaars vinden in Oberaudorf een mooi aanbod.

image kopie© Tourist-Information Oberaudorf / Yvonne Tremml