Nesselwang

Nesselwang: het uitzichtsterras van de Allgäu

De marktgemeente Nesselwang is het meest noordelijk gelegen bergdorp in de Allgäu. De vredige gemeente met 3.600 inwoners midden in de Allgäu geldt als uitzichtplatform voor de regio, omdat het precies tussen de hoge bergen en het heuvelige landschap van de voor-Alpen ligt.

Nesselwang is via de snelweg A7 snel en ongecompliceerd te bereiken en biedt aantrekkelijke bestemmingen in de directe omgeving, zoals Slot Neuschwanstein of de stad Kempten.

De strategisch gunstige ligging en een hoog handelsvolume zorgde ervoor dat meer dan 450 jaar geleden bedrijven en instellingen zich hier ontwikkelden. Dit waren ook brouwerijen waar er nu nog twee van in bedrijf zijn.

De symbolen van Nesselwang zijn de Parochiekerk St. Andreas en de huisberg Alpspitze. Daarnaast is de bedevaartskerk Maria Trost met het genadebeeld van de moeder van Hof sinds de 17de eeuw een geliefde bestemming.

image© CC BY NEMAG / Julian Ebentheur

Actief en vol belevenissen

Achter de markante kerktoren begroeten de hoge bergtoppen je. Daarvoor zie je bonte bloemenweiden, groene bossen en blauwe meren. Nesselwang ligt midden in de Allgäu en brengt de voordelen van de regio samen.

Daardoor kun je in het luchtkuuroord afwisselende wandelingen maken naar de meren in het dal of op sportieve bergtocht gaan naar de berg Alpspitze. Met de Alpspitzbahn kom je vanuit Nesselwang in enkele minuten op 1.500 meter hoogte. Daar wacht je een geweldig uitzicht over de bergen en over de voor-Alpen. Wie liever iets meer spanning beleeft, kan aansluitend met de zomerrodelbaan of de zipline AlpspitzKICK supersnel terug naar het dal. Een bijzondere ervaring is de bezinningsweg GE(h)ZEITEN, waar zes stations uitnodigen tot innerlijke bezinning.

Met de fiets zijn er in de fietsregio Schlosspark rond de koninklijke kastelen uitstekende themawegen te volgen via rustige routes. Een bezoek aan een Allgäuer berghut of horecagelegenheid met specialiteiten als “Kässpatzen” mag natuurlijk niet ontbreken. Ook een bezoek aan de vele evenementen die hier plaatsvinden is aan te bevelen. De belangrijkste hiervan is de Viehscheid, het binnenhalen van het jonge vee, in september.

image kopie kopie© CC BY NEMAG / Julian Ebentheur