Natuurgrenspark De Groote Heide

De Groote Heide is buiten op z’n best. Ga hier zelf eens op pad om te ontdekken dat dit gebied groot is, heel groot! De Groote Heide bestaat uit tal van kleine natuurgebieden in Eindhoven, Heeze-Leende, Valkenswaard, Cranendonck, Hamont-Achel en Pelt, ieder met elk hun eigen waarde, charme en mogelijkheden.

Onderling zijn de gebieden verbonden door een prima fiets- en wandelpadennetwerk. Ga op pad door landelijke agrarische gebieden zonder last van grote verkeersaders. Water vormt een belangrijk element in deze omgeving met de tientallen vennen die je er vindt en de brede waaier van beken en beekjes vanuit het zuiden, eindigend in de Dommel bij Eindhoven.

image© CC BY Joep de Groot Fotografie

De Groote Heide

Het moet vooral mooi, rustig en stil blijven in De Groote Heide. Maar schoonheid in dit paradijs voor buitenmensen moet je ook durven delen, dus ga hier gerust op pad.  De Groote Heide is voor kenners en natuurliefhebbers uniek. Een groot deel is aangewezen als Natura 2000-gebied. Wat betreft biodiversiteit behoort De Groote Heide tot de top-tien van Europa. En voor wie daar allemaal niet wakker van ligt nog een sterke aanbeveling: het is er ontiegelijk mooi.

 

image kopie© CC BY Jean Vandijck - Hageven
Fietsroute 1016130 - Natuurlijk! Heeze-Leende
48,43 km

Natuurlijk! Heeze-Leende

Fietsroute 1016130 | Noord-Brabant | Heeze | 48,43 km


Wandelroute 1017630 - Heeze-Leende van Kasteel naar Heide
10,72 km

Heeze-Leende van Kasteel naar Heide

Wandelroute 1017630 | Noord-Brabant | Heeze | 10,72 km

partner logo

Aangeboden door:

De Groote Heide

Voor wie de juiste routes zoekt is De Groote Heide nog altijd te beleven als één groot aaneengesloten natuurgebied. Met daarin gevarieerde, aantrekkelijke en waardevolle natuurparels. Een dag lang ongestoord zwerven door dit enorme gebied is geen enkel probleem! Waar kan dat nog? 

De 'doorsnee' buitenmens zal er zich uitstekend thuis voelen. De gericht geïnteresseerde natuurliefhebber komt zintuigen tekort. Niet voor niets is een groot deel van De Groote Heide aangewezen als "Natura2000-gebied" en behoort het Natuurgrenspark wat betreft biodiversiteit tot de top-tien van Europa.