Mooi Gorinchem

Gorinchem, dé vestingstad van Nederland

Midden in het grote riverengebied ligt vesting Gorinchem, een echte vestingstad. Struin door de vesting, snuif cultuur op, ga funshoppen of pak een terrasje. Het kan allemaal!

De oorspronkelijke vestingwallen zijn nog vrijwel helemaal intact en loopt helemaal rond en geeft prachtige uitzichten over de rivieren; uniek in Nederland! Gorinchem is dan ook de grootste authentieke vesting van Nederland. De ligging aan de rivier ervaar je nergens zo goed als ‘Buiten de Waterpoort’. Hier vertrekken al eeuwenlang boten en veren. Ook nu nog stap je er op de voet- en fietsveren naar Woudrichem, Slot Loevestein, Fort Vuren of richting de Biesbosch. En er is een uniek stadstrand!

image

De vesting is een perfect startpunt voor mooie fietstochten. Van pontje naar terrasje, van vesting naar fort: er is volop te ontdekken! Geen fiets bij je? Bij de VVV kun je fietsen huren. We hebben altijd 4 unisex fietsen en 4 E-bikes klaar staan. Ga je met een groep op pad of heb je speciale wensen? Op verzoek kunnen wij dat voor je regelen.

Unisex fiets met 7 versnellingen: € 11 per dag

A-merk E-Bike met 7 versnellingen: € 24 per dag

 

partner logo

Aangeboden door:

Mooi Gorinchem

Gorinchem, dé vestingstad van Nederland. 

Midden in het grote riverengebied ligt vesting Gorinchem, een echte vestingstad. Struin door de vesting, snuif cultuur op, ga funshoppen of pak een terrasje. Het kan allemaal! De vesting is een perfect startpunt voor mooie fietstochten. Van pontje naar terrasje, van vesting naar fort: er is volop te ontdekken!