Leipzig

Kastelen en paleizen, kilometers idyllische fiets en wandelpaden, een fascinerend merenlandschap met gezinsvriendelijke waterwegen en de levendige culturele stad Leipzig; bezoekers van de stad en regio Leipzig zullen verrast zijn door de veelzijdigheid.

Culturele stad Leipzig

Bach, Mendelssohn, Goethe of Schiller

De namen van talloze grote persoonlijkheden zijn nauw verbonden met Leipzig. Daarom reizen duizenden muziekliefhebbers van over de hele wereld elk jaar naar de stad om in de voetsporen van beroemde componisten te treden. Maar Leipzig heeft nog meer te bieden: een divers cultureel leven, opwindende musea, een tropisch gevoel in de Zoo Leipzig, een hoge concentratie pubs en geschiedenis bij elke beurt.

image© LTM Tom Schulze

Kijk meer dan duizend jaar terug, En er is veel gebeurd, denk maar aan de Battle of Nations in 1813 of de Peaceful Revolution in de herfst van 1989. Ervaar de culturele geschiedenis. Krachtige kastelen, prachtige kastelen, adellijke herenhuizen, oude molens en prachtige kerken getuigen van de rijke culturele geschiedenis van de regio Leipzig. In de tuinen van het Emaligen kloosters waren al in de middeleeuwen fruit en gekweekte medicinale planten.

Een jaarlange traditie van fruitteelt is vandaag de dag in de Saksische Fruitland. Regionale industriële cultuur is te zien tijdens een bezoek aan de openluchttentoonstelling in de mijnbouw.

Technology Park

Een park om te ervaren met zijn originele bouwuitrusting. Vrienden van de Bahnkultur maken een rit op het meer dan 125 jaar oude Smalspoorbaan "Wilder Robert" of met de unieke historische Döbelner paardentram.

Van een andere soort zijn de sonore orgels van beroemde meesterbouwers zoals Silbermann en Kreutzbach en de uitstekende muziekevenementen op zeer speciale locaties.

image kopie kopie© Christian Hüller Fotografie


Saksen op de dam Kriebstein

Wasser en Vital

Meer dan 20 meren met een totale wateroppervlakte van 70 km² wachten op de bezoekers rond Leipzig. Speciaal voor de wandelaar is het waterwegennet. Natuurlijke rivieren verbinden de culturele stad Leipzig met de omringende nieuwgevormde meren. Op gezinsvriendelijke watertours kan de stad en de omgeving worden ontdekt met een kano of roeiboot.

Voor degenen die liever wat meer actie ondernemen, die kunnen gaan windsurfen, wildwaterraften in het kanopark.  Maar natuurlijk komen alle andere waterratten die graag duiken, zeilen of gewoon willen zwemmen in de regio Leipzignicht niets te kort.

Goed bewegwijzerde fiets- en wandelpaden leiden recreatieve atleten, die willen bewegen en zich willen uitschakelen van het dagelijks leven, in de charmante hoek van de regio. Of het nu in de voetsporen is van de Lutherse Reformatie, op een beversobservatieroute in de Dübener Heide of op vruchtbare boswandelingen in de Dahlener Heide en het bos Wermsdorfer.

 

image kopie© Schlösserland Sachsen Sylvio Dittrich
partner logo

Aangeboden door:

Leipzig Tourismus und Marketing GmbH

Tourist-Information Leipzig

Katharinenstraße 8D-04
109 Leipzig
Tel. +49 (0)341 7104-260
Fax: +49 (0)341 7104-379
Mail: info@ltm-leipzig.de
www.leipzig.travel & www.region.leipzig.travel