Inzell

Inzell ligt tussen München en Salzburg, in de directe omgeving van de heerlijke natuur van de Chiemsee en de Regio Berchtesgaden. Het sportieve vakantiedorp Inzell in de Beierse Alpen belooft een actieve vakantie voor het hele gezin: van ontspannen wellnesswandelingen tot inspannende bergtochten, van een gemoedelijk fietstochtje in het dal tot een uitputtende mountainbiketoer in de bergen.

In de winter bieden perfect verzorgde langlaufloipen afwisselende tochten voor beginners en professionals. En dat dwars door beschermd natuurgebieden en bergbossen. In de wereldwijd beroemde Max Aicher Arena vinden regelmatig wereldkampioenschappen schaatsen plaats, daarnaast is het ook een plek voor vele andere evenementen. Gebruiken en tradities worden in Inzell geschreven met een hoofdletter: Verenigingen organiseren volksfeesten en vieren deze met de inwoners en gasten! En dat op een liefdevolle en levendige manier!

 

image© Inzeller Tourustik

Voor sportieve bergbeklimmers, bewuste genieters en gezinnen met kinderen: Geniet van de pure natuur in Inzell!

Als in april het landschap weer sneeuwvrij wordt en de lente de weiden, velden, bossen en bergen een sappig groene kleur geeft, herinnert in Inzell nog maar weinig aan de sportieve prestaties van de winter. Dan ruikt het naar zoete bloemen, vers gemaaid gras en heerlijke Kaiserschmarrn. Dan is het tijd de wandelschoenen aan te trekken en de omgeving rond Inzell te voet te verkennen, een fietstocht te ondernemen naar de Inzeller Filzen of een gemoedelijke wandeling door de zachtgroene bergbossen te maken.

Het landschap van Inzell is ontstaan in de ijstijd: toen stootten in Inzell 3 gletsjers op elkaar. Dat er 10.000 jaar geleden nog wolharige neushoorns en mammoeten rondliepen in dit landschap, ervaart u bijvoorbeeld op het Moor-belevenispad. In het natuurgebied Oostelijke Chiemgauer Alpen ligt een bijzonder speelterrein, die op 14 afwisselende locaties thema’s als natuur, bos, hout en dieren presenteert. De bergweiden rond Inzell bieden een adembenemend uitzicht op de Beierse Alpen en tijdens diverse tochten naar de toppen geniet u van een uitzicht over de Chiemsee, bekend als de Beierse zee.

 

image kopie© Inzeller Tourustik