Macht en Pracht in de Gelderse streken

Kastelen suf en statig? Dat dacht je maar! In Gelderland wemelt het van de kastelen waar van alles te beleven is. Bij sommige kun je een terrasje pakken, een hapje eten of zelfs overnachten. Op andere zijn sfeervolle fairs of spannende kinderactiviteiten.

Foto© CC BY Visit Arnhem Nijmegen - Photography Jurjen Drenth

De meeste kastelen en landgoederen stammen al uit de middeleeuwen. In de loop der tijd zijn vele uitgegroeid tot een buitenplaats waar stedelingen hun lange zomers doorbrachten en zich vermaakten met de genoegens van het buitenleven. Eigenlijk de allereerste vakantievilla’s van ons land. Zo fungeerden de statige kastelen en landgoederen als ‘playgrounds for the rich and famous’.

De kastelen en landgoederen zijn vaak gelegen in, en omringd door, prachtige natuur. Een fietsroute langs het water of over glooiende heuvels combineren met een bezoekje aan een kasteel is zeker geen straf. De mooiste routes langs kastelen en landgoederen in de Gelderse streken hebben we hier voor je verzameld.

Kijk voor meer informatie over de kastelen en landgoederen in de Gelderse streken op:

Geldersestreken - Macht en Pracht

Aangeboden door:

Gelderse streken

Geldersestreken.nl is een gezamenlijk initiatief van de Gelderse Regionale Bureau’s voor Toerisme: Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, Achterhoek Toerisme en Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland. ‘Macht en pracht in de Gelderse streken’ is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Prins Bernard Cultuurfonds, Provincie Gelderland en diverse Gelderse gemeenten. ‘Kastelen en landgoederen’ zijn een van de vijf iconen van ‘De Gelderse streken: wat een verhaal’