Drenthe.nl logo

Hoe ‘oer’ wil jij het hebben? Wakker worden van de stilte. Ontbijten met uitzicht op een paars landschap met dauw. Of juist midden in het bos. ’s Avonds steek je een kampvuurtje aan en bedenk je wat je morgen gaat doen, want er is nog zoveel te ontdekken! Nationale Parken, práchtige natuurgebieden, gezellige brinkdorpjes en de mooiste historische plekken. Wanneer kom jij op bezoek?

Stap af en toe van de fiets

om de Drentse verhalen tot leven te laten komen.

Fietsen in Drenthe

Drenthe lijkt wel voor de fiets gemaakt: met ruim 2.000 kilometer aan fietspaden kun je letterlijk alle kanten op. Kies een uitgestippelde (thema)route, of gebruik het uitgebreide knooppuntensysteem om je eigen route samen te stellen. Wil je op je gemak 150.000 jaar terug in de tijd? Pak dan een route langs de hunebedden. Of volg de Brinkroute en bezoek onze mooie historische brinkdorpen. Eén ding is zeker: je bent altijd omgeven door de Drentse natuur. Naast routes worden er vele fietsevenementen georganiseerd, bijvoorbeeld de Drentse Fiets4Daagse.

Natuur en werelds erfgoed

De routes leiden je langs heidevelden, bossen, beekdalen, plassen en zandverstuivingen en de kans op een ontmoeting met Schotse Hooglanders, heideschapen of reeën is groot. Naast adembenemende natuur heeft Drenthe ook een rijke geschiedenis. Natuurlijk zie je hunebedden maar bijvoorbeeld ook restanten uit de Koloniën van Weldadigheid. In deze koloniën probeerden bedelaars en paupers – al dan niet onder dwang – vanaf 1818 een beter bestaan op te bouwen. Stap dus af en toe van de fiets om deze bijzondere verhalen beter te leren kennen, dan komt de oerprovincie van Nederland pas écht tot leven.

Mountainbike

Avontuurlijk ingesteld? Neen dan je mountainbike mee naar Drenthe! Slinger over de beste singletracks, maak snelheid in de bossen en trotseer menig heideheuvel. Je hoofd leeg maken tijdens een mooie mountainbiketocht in de ruige natuur. Mét modderspetters op je gezicht en adrenaline in je lijf.

Wandelen in Drenthe

Waar kun je uren wandelen zonder iemand tegen te komen? Juist: Drenthe. Je wandelt van beekdal naar bos, van heide naar weide, zo de dag door. Langs oeroude cultuur en schilderachtige dorpjes. De beelden die tegen de avond op je netvlies staan, laten niets te wensen over. Wandel een willekeurige route en al het moois dat Drenthe te bieden heeft komt aan je voorbij.

Ontdek Drenthe

Te doen & te beleven in Drenthe

Of je nu actief wilt genieten van de prachtige natuur, cultuur komt snuiven, er een gezellig dagje op uit wilt met je kinderen of één van de vele evenementen wilt bezoeken: in Drenthe is van alles te beleven. Binnen en buiten en voor jong en oud. Vervelen is er niet bij in misschien wel de stoerste provincie van Nederland. Zet je tas dus maar alvast klaar!

Te beleven in Drenthe

Evenementen in Drenthe

Festivals. De mooiste tentoonstellingen. Theaterspektakels in de open lucht.  De TT op het circuit in Assen (natuurlijk!). Fietstochten, mountainbike- en wielerevenementen. Wandeltochten die je op de mooiste plekjes brengen. Of lekker struinen op één van de fairs of rommelmarkten.

Evenementen in Drenthe

Overnachten in Drenthe

Stap na een mooie fietstocht niet meteen in de auto naar huis, maar blijf nog een nachtje of een paar dagen in Drenthe en kom helemaal tot rust. Er zijn overnachtingsmogelijkheden te over: van hotels, B&B’s, campings en vakantieparken tot bijzondere overnachtingen zoals een plaggenhut, boomhut of hutje op de hei.

Overnachten in Drenthe