De Passau-regio

De Passau-regio: een bijzonder plekje in het Drielandengebied

De schoonheid van het landschap, de uitstraling van plekken en dingen en de harmonie van samenleven maken de Passau-regio tot een bijzonder stukje Beieren op aarde. Wie zijn ogen en hart opent kan in deze streek naar hartenlust energie opdoen, genieten van de rust en iets nieuws ontdekken.

Meer leren over de geschiedenis van de plaatsen, meedoen aan het culturele leven in de Drielandenregio van Beieren, Oostenrijk en Bohemen met de hier geliefde gebruiken en tradities, onder het genot van Beierse levensvreugde en gastvriendelijkheid. Zo heb je genoeg keuze om te genieten van het rijke aanbod van de Passau-regio.

De Passau-regio is een uitnodiging voor alle zintuigen, want deze is rijk aan dieren en planten, aan indrukken, genieten, en aan water en stenen. Samen vormen ze de schatten van de Passau-regio: de rivieren, bossen en thermen.

Meer informatie: www.passauer-land.de

image© CC BY wgd

De Passau-regio: uniek, wild en toch romantisch

Ken je het "Dal van de hagedissen en slangen", de thuisbasis van nix Isa of de 'zwarte parel'?

Het is spannend om in de Passau-regio op ontdekkingsreis te gaan. Rivieren, bossen en thermen zijn de schatten van de regio. Je beleeft deze natuurlijke rijkdom rond de stad Passau met de drie rivieren op alle mogelijke manieren. De uiterwaarden van de Beierse Donau, Inn en Ilz herbergen veel verrassingen. Aan de Beierse Donau in natuurbeleveniscentrum Haus am Strom kun je zeldzame diersoorten, zoals smaragdhagedissen en esculaapslangen beter leren kennen en meer over het vliegend hert of de visgigant van de Beierse Donau, de zeldzame sterlet, te weten komen. Hier hoor je ook mystieke en romantische verhalen, zoals over de wonderschone Donau-nix Isa. De kleine rivier Ilz, de 'zwarte parel' van het Beierse Woud, is het 'kinderbadje' van de beekparelmossel, waarvan de parels vroeger in veel sieraden verwerkt werden. De groene Inn, een machtige en brede stroom vanuit de Alpen, staat in de regio bekend om de vele soorten vogels in het Europareservaat 'Unterer Inn'. Fiets- en wandelpaden lopen door dit unieke natuurlandschap.

image kopie© CC BY -