Het Blauwe Land

Veelzijdigheid in Oberbayern op de vierkante meter!

Als je denkt aan een paradijs uit een fotoalbum dan staat een veelzijdig landschap voorop: bergen, meren, schilderachtige dorpen. Dat alles wacht op je in de ca. 60 kilometer ten zuiden van München gelegen vakantieregio "Das Blaue Land". De kunstenaars Wassily Kandinsky en Gabriele Münter lieten zich meer dan 100 jaar geleden al inspireren door dit landschap voor hun beroemde expressionistische werken rond de kunstenaarsbeweging "Der Blaue Reiter".

Ook vandaag nog kun je er genieten van gemoedelijke wandelingen en fietstochten met vrij uitzicht op de bergen. Families verheugen zich in de zomer op de warme zwemmeren en bezoeken het Openluchtmuseum Glentleiten met de meer dan 60 historische huizen, werkplaatsen, molens en hutten. Flaneer door het voetgangersgebied van Murnau, bezoek een van de Seefeste, een van de traditionele evenementen zoals de unieke Seeprozession op de Staffelsee of de Leonhardifahrt.

Als dat niet genoeg is kun je het Blauwe Land ook als perfect uitgangspunt gebruiken voor tochten naar de bekendste bezienswaardigheden in Beieren. Ontdek de Partnachklamm, de koningskastelen Linderhof en Slot Neuschwanstein of ga naar de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze.

Voor meer informatie:  www.dasblaueland.de - www.facebook.de/dasblaueland

image© Das Blaue Land - Wolfgang Ehn

Het Blauwe Land - een genot voor de ogen!

Of het nu gaat om bloemenpracht in Murnauer Moos, fascinerend licht boven de meren of onvergetelijke uitzichten over de Beierse Alpen, een wandeling of fietstocht in het Blauwe Land is altijd een genot voor de ogen!

Wassily Kandinsky en Gabriele Münter kozen de regio rond Murnau aan de Staffelsee niet zomaar als woonplaats. De regio bood de schilders een ideaal decor. Zo werd dit de wieg van het expressionisme en werd de Blaue Reiter een van de belangrijkste kunstbewegingen. Het veelzijdige landschap vormde daarbij de inspiratie voor de kunstenaars. Het Murnauer Moos, het grootste moerasgebied bij de Alpen van midden-Europa, de meren Staffelsee, Riegsee en Froschhauser See, de bergwereld met zicht op de Zugspitze of het schilderachtige voetgangersgebied in Murnau.

Ook wandelaars en fietsers weten deze veelzijdigheid te waarderen. Niet alleen het landschap, maar ook de tochten door het Blauwe Land bieden veel mogelijkheden. In het Murnauer Moos ziet men bloemen in verschillende bloeistadia, de wandeling op de Heimgarten met een uitgebreide broodmaaltijd is een ware traktatie en een wandeling rond een meer kun je afsluiten met een duik in het water. Het Blauwe Land biedt een breed scala aan genieterstochten, maar wie hogerop wil kan een tocht kiezen in de nabijgelegen bergen.

image kopie© Das Blaue Land - Wolfgang Ehn