Bollenstreek logo

Zonnige zomerdagen lenen zich perfect voor een tripje naar het strand. Denk op zo’n dag ook eens aan de kust van de Bollenstreek. Je vindt hier namelijk uitgestrekte duinlandschappen en een strand van maar liefs 18 kilometer lang. Er zijn maar weinig plekken waar je zo snel een vakantiegevoel kunt creëren. Werk jezelf in het zweet met een wandeling of een fietstocht door de duinen en puf daarna lekker even uit op het strand. Een verkoelende duik in de zee of een verfrissend drankje op het terras is alles wat je nodig hebt om weer af te koelen. Niet zo’n liefhebber van het strand? Dan kun je terecht bij De Kagerplassen aan de oostkant van de Bollenstreek voor een dagje waterpret.

Zon vangen op het strand

Nederland staat niet bekend om zijn tropische weer, maar toch heeft de Nederlandse kust ieder jaar weer aardig wat zonuren. De westkust, waar de kust van de Bollenstreek deel van uitmaakt, mag rekenen op de meeste zon van heel Nederland met een gemiddelde van 1.750 zonuren per jaar. Als je lekker wilt genieten van de zon, dan is de kust van de Bollenstreek dus perfect voor jou. De temperatuur van de Noordzee is relatief koud en daardoor vormen er zich maar weinig wolken boven zee. In Nederland staat de wind vaak vanuit het westen, waardoor deze onbewolkte lucht bij de westkust terechtkomt. Verder landinwaarts ontstaan er vaak wel wolken. Het moge duidelijk zijn waar je naartoe moet als zonaanbidder. Kom de zomer vieren in de Bollenstreek! 


Tijd voor een zomers tochtje

Ga lekker op pad in het kustgebied of maak een tochtje langs de waterplassen die je in de Bollenstreek vindt en beleef een echt zomers dagje uit. De onderstaande routes nemen je per fiets of te voet mee langs de mooiste plekjes van de Bollenstreek. Nederland staat niet bekend om zijn tropische weer, maar toch heeft de Nederlandse kust ieder jaar weer aardig wat zonuren. De westkust, waar de kust van de Bollenstreek deel van uitmaakt, mag rekenen op de meeste zon van heel Nederland met een gemiddelde van 1.750 zonuren per jaar. Als je lekker wilt genieten van de zon, dan is de kust van de Bollenstreek dus perfect voor jou. De temperatuur van de Noordzee is relatief koud en daardoor vormen er zich maar weinig wolken boven zee. In Nederland staat de wind vaak vanuit het westen, waardoor deze onbewolkte lucht bij de westkust terechtkomt. Verder landinwaarts ontstaan er vaak wel wolken. Het moge duidelijk zijn waar je naartoe moet als zonaanbidder. Kom de zomer vieren in de Bollenstreek.