Bollenstreek logo

Het is heel verleidelijk om in de winter lekker warm op de bank te blijven zitten, maar vergeet niet dat je van een tochtje in de buitenlucht weer frisse energie krijgt. Pak je fiets er dus bij of trek je wandelschoenen aan en zet koers naar de Bollenstreek. Daar kun je namelijk het hele jaar door heerlijk op pad gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van uitwaaien in de duinen met uitzicht op de woeste golven van zee of een fietstocht door het open landschap van deze regio? Na zo’n tochtje is het tijd om jezelf culinair te verwennen in een van de vele sfeervolle restaurants in de Bollenstreek. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op horecaplein ’t Vierkant in Lisse en strijk neer op een gezellig plekje om te genieten van een overheerlijke maaltijd en een drankje.

 

Bloemen op je bord

In de winter vind je de vrolijk gekleurde bloemen waar de Bollenstreek bekend om staat niet terug in het landschap, maar misschien wel op je bord als delicatesse. Koks gebruiken bloemen graag in hun gerechten, omdat het er mooi uitziet en het ook nog eens heel lekker kan smaken. Verschillende bloemen uit de Bollenstreek zijn eetbaar. Zo zijn de bloemblaadjes van tulpen en anjers heerlijk zoet en gladiolen en dahlia’s hebben een smaak die vergelijkbaar is met sla. Ga eens voor een gerecht met eetbare bloemen in een van de restaurants in de Bollenstreek en laat je culinair verrassen.

 


Buiten een frisse neus halen 

In de winter komt de natuur tot rust en dat maakt deze tijd van het jaar perfect om op pad te gaan. Trek eropuit en geniet op je fiets of al wandelend van het prachtige stille winterlandschap in de Bollenstreek. Kleed jezelf warm aan, stap of trap stevig door en dan kun jij de winter zonder probleem aan.