Bollenstreek logo

De bossen en de duinen van de Bollenstreek vormen in de herfst een paradijs voor wandelaars. De grote velden vol gekleurde bloemen waar deze regio bekend om staat maken in het najaar plaats voor rustige natuurgebieden vol mooie paddenstoelen, blaadjes in herfstkleuren en nog veel meer herfstpracht. Trek je laarzen aan voor een herfstwandeling door de bossen, waai heerlijk uit in de duinen of neem je kinderen mee en ga op zoek naar kabouters. Er valt zoveel te beleven in de bossen en de duinen van de bollenstreek in deze tijd van het jaar, voor jong en oud.  Zie hoe de natuur zich klaarmaakt voor de winter, snuif die typische kruidige geur op die in de herfst in het bos hangt en bewonder de steeds wilder wordende zee. Dát is nou het herfstgevoel van de Bollenstreek.


Ontdek Landgoed Nieuw Leeuwenhorst

Tussen Noordwijk en Noordwijkerhout vind je de romantische buitenplaats Nieuw Leeuwenhorst. Dit landgoed had vroeger een parkachtig landschap, maar in de loop van de jaren werd het steeds dichter bebost. De laatste jaren is er veel gedaan om de bijzondere landschapselementen op het landgoed weer goed zichtbaar te maken. Daardoor heeft het gebied het authentieke karakter van 1880 teruggekregen. Maak een mooie herfstwandeling door het weelderige bos en ontdek de historische verborgen pareltjes die in het landschap verstopt zijn zoals de Spiegelvijver, de Koepelberg en huis Dijkenburg. In de herfst kun je op het landgoed genieten van de vele bomen die de mooiste herfstkleuren krijgen en ook de spiegelvijver vormt een prachtig decor voor een wandeling. Deze vijver vertoont namelijk het spiegelbeeld van het landhuis Dijkenburg.


De mooiste herfstwandelingen

Te voet kun je het beste genieten van al het moois dat de herfst te bieden heeft. Trek je laarzen aan en neem voor de zekerheid een paraplu mee. Dan ben je helemaal voorbereid om de hele herfst door op pad te gaan. Wij hebben de mooiste herfstwandelingen door de Bollenstreek voor je uitgezocht. Ga eropuit met het hele gezin, met je partner of met vrienden en geniet.