Bollenstreek logo

De Bollenstreek staat natuurlijk bekend om de uitgestrekte en kleurige bloemenvelden die je er in de lente kunt bewonderen, maar deze streek heeft nog veel meer mooie kanten die een stuk minder bekend zijn. Maak eens een tochtje door de Bollenstreek in de zomer om van het zonnetje te genieten op het strand, verken de bossen waar in de herfst bijzondere paddenstoelen te vinden zijn of waai lekker uit in de duinen in het najaar en in de winter. In welk jaargetijde je ook naar de Bollenstreek komt, er valt altijd genoeg te zien en te doen. Ontdek zelf wat de Bollenstreek allemaal te bieden heeft!

Waar ligt de Bollenstreek?

De Bollenstreek ligt dicht bij zee in het noordwesten van Zuid-Holland. Deze streek strekt zich uit in het gebied achter de duinen tussen Leiden en Haarlem. Bekende plaatsen in de Bollenstreek zijn onder andere Hillegom, Voorhout, Lisse, Noordwijk en Noordwijkerhout. Deze regio wordt gekenmerkt door brede zandruggen, die zijn ontstaan tussen 1650 en 1955. De zandgronden worden afgewisseld met weilanden, duinen, de zee en bollenvelden. Vanuit de vele gezellige dorpjes in dit gebied sta je binnen een mum van tijd in deze gevarieerde natuurgebieden. Vanuit het midden van Nederland is het ruim anderhalf uur rijden naar het hart van de Bollenstreek en ook vanuit de rest van het land is dit gebied goed te bereiken.


Ieder seizoen iets nieuws

Stap jij vooral op de fiets in het voorjaar of in de zomer met mooi weer? Of houd jij ook wel van uitwaaien in de herfst en winterlandschappen bewonderen? In de Bollenstreek vind je voor ieder wat wils. Ervaar de seizoenen in de Bollenstreek en alle leuke activiteiten die daarbij horen.