Beieren

Beieren maakt indruk met zijn veelzijdige landschap. Hier zeggen we: "De natuur in!". Wie in Beieren de wandelschoenen aantrekt of op een fiets stapt, kan kiezen uit talrijke routes en varianten. Overal in Beieren zijn er goed aangegeven wandelpaden, duizenden kilometers aan fietspaden voor elke moeilijkheidsgraad en heerlijke meren en rivieren, waar u kunt genieten van de rust der natuur. Zo beleeft u tijdens een actieve vakantie de Beierse vakantieregio's in al haar facetten.

Regio's in Beieren

image© Bavaria Tourism

Vakantie in Beieren. Traditioneel anders.

 Verwonder u over de regio en haar natuurlijke veelzijdigheid. Zij aan zij met mensen de gebruiken en tradities ook nu nog actief beleven. Beieren – dat is actieve traditie. In geen enkele andere regio van Duitsland nemen gebruiken en levensgevoel zo’n belangrijke plaats in als in Beieren. Een reden daarvoor zijn de unieke en veelzijdige landschappen, die de identiteit en cultuur van bewoners sieren. De mensen zijn nauw verbonden met de natuur, zetten zich met hart en ziel in en zorgen er zo voor dat deze behouden blijft.

 Zo ook in de Allgäuer Alpen. Al meer dan duizend jaar bewerken de boeren in de Allgäuer Alpen via landbouw en veeteelt de velden en bossen in de regio. Zo behouden ze hun thuisland en identiteit, net als Armin Kling. De 35-jarige is nauw verbonden met zijn thuisland. Samen met zijn ouders heeft hij in Obermaiselstein in Allgäu als twaalfde generatie een boerderij met vakantiewoningen. Waar zijn moeder vooral de gasten bedient, bekommert Armin Kling zich om de koeien en dus ook de weiden, die zonder de begrazing door de dieren zouden worden overwoekerd. Zo draagt hij deels bij aan de instandhouding van het cultuurlandschap.

 Die inspanning levert wat op: Omgeven door de fascinerende bergen van de Allgäuer Alpen beleven de gasten van het familiebedrijf het indrukwekkende cultuurlandschap. Vanuit het vakantieverblijf gaan de bezoekers de natuur in. Een van de wandeltochten loopt naar de Sturmannhöhle – de enige toegankelijke hoogte van Allgäu. Via de drakenpoort gaat u meer dan 180 treden de diepte in. Daarbij ontdekken de bezoekers langs de 120 miljoen jaar oude steenformaties ook de Höhlenkessel – een grotbeek met groenig en glinsterend, glashelder water.

 Net als Armin Kling verzorgen veel mensen het cultuurlandschap van de Allgäuer Alpen; net als vroeger is dat traditie. Meer spannende verhalen over de cultuurlandschappen en tradities van Beieren vindt u hier: www.beieren.nu/traditioneel-anders

Locatie foto

image kopie kopie© CC BY Tourismusverband Naturpark Altmühltal


De Beierse levensstijl in de natuur ontdekken

Inheems, gemoedelijk, hartelijk – dat is Beieren. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, altijd en overal zijn er in Beieren fascinerende mogelijkheden voor activiteiten in de natuur. Door de Beierse verbondenheid met de natuur, de traditionele gebruiken en het gezellige samenzijn wordt uw vakantie in Beieren een onvergetelijke belevenis.

Fiets van het Bodenmeer dwars door het zuiden en langs de Alpen naar de Königssee. Ga op een genieterstocht door geurende jeneverbesheides in Landkreis Amberg-Sulzbach of beklim de massieve toppen van Alpenwelt Karwendel. In de Almhütten wordt u geholpen door personeel in klederdracht, die regionale lekkernijen aanbieden en uitnodigen tot ontspannen.

Terwijl u tijdens een tocht door Natuurpark Altmühltal fossielen van dinosauriërs kunt bewonderen, zijn er in de Passau-regio ook nu nog zeldzame diersoorten zoals de smaragdhagedis te ontdekken. Tijdens het mountainbiken in Bad Feilnbach gaat u hogerop en in de herfst kunt u daar deelnemen aan de jaarlijkse bloesemwandeldag. In de winter nodigen bijvoorbeeld de Ammergauer Alpen en Oberaudorf uit met de optimaal geprepareerde pistes voor skiën, rodelen of langlaufen.

Ontdek veelzijdige mogelijkheden om actief van de natuur te genieten en ervaar zelf het heel speciale levensgevoel.

 

 

image kopie© Bavaria Tourism
partner logo

Aangeboden door:

Bavaria Tourism

Stap op je fiets of ga lekker wandelen in Beieren en ontdek de indrukwekkende landschappen en levendige steden waar deze regio bekend om staat. Kristalheldere meren, weelderige bossen, oude kastelen met een rijke historie, gezellige stadscentra waar je terecht kunt voor overheerlijke maaltijden en drankjes, je vindt het hier allemaal. Ontspannen is kortom geen enkel probleem in Beieren.