content_right

Beieren

100 meter hoge rotswanden, donkere bossen, een mystieke rivier:
de Donaudoorgang bij Weltenburg in Beieren

image Weltenburg© CC BY www.bayern.by - Peter von Felbert

"De frisse lucht in!". Wie in Beieren de wandelschoenen aantrekt of op de fiets stapt, kan kiezen uit talrijke routes en varianten. Overal in Beieren liggen goed aangegeven wandelpaden, duizenden kilometers aan fietspaden voor elke moeilijkheidsgraad en heerlijke meren en rivieren, waar je kunt genieten van alle rust in de natuur.

Zo ook bij Kelheim aan de Beierse Donau. Hier treffen gasten een indrukwekkend schouwspel van de natuur - de Donaudoorgang bij Weltenburg. Je kunt het zowel te voet, per fiets als per boot verkennen. Ook koning Ludwig I was onder de indruk van deze pracht en riep de streek rond de Donaudoorgang al in 1840 uit tot natuurmonument. Hij zette zich ervoor in dat dit meer dan 80.000 jaar geleden ontstane geschenk van de natuur behouden blijft en beschermd wordt.

Image© CC BY www.bayern.by - Peter von Felbert

Wie kiest voor een boottocht kan zich door Renate Schweiger mee laten nemen op een adembenemende tocht van Weltenburg naar Kelheim langs weelderige bossen, tot 100 meter hoge rotsen en eeuwenoude steenformaties. De 54-jarige kapitein heeft zich ten doel gesteld de gasten te informeren en enthousiast te maken over haar geliefde geboortestreek. Haar ouders werkten al op een boot op de Beierse Donau en gaven hun passie door aan hun dochter.

Haar persoonlijke tip: Wie na de boottocht zin heeft in meer cultuur en lekker eten moet echt een bezoek brengen aan Klooster Weltenburg, de oudste bierbrouwerij van de wereld! Met nieuwe energie kun je daarna de Befreiungshalle bezichtigen, van waar u een geweldig uitzicht heeft over de complete stad.

De Beierse manier van leven;
Gezellig, hartelijk en traditioneel anders

image© www.bayern.by - Gert Krautbaue

Net als Renate Schweiger koesteren veel mensen het cultuurlandschap en de tradities in Beieren – nog net zoveel als vroeger. In geen enkele andere regio van Duitsland nemen tradities en het bijbehorende levensgevoel zo’n belangrijke plaats in als hier. De mensen zijn nauw verbonden met de natuur, zetten zich met hart en ziel in en zorgen er zo voor dat deze behouden blijft. Meer spannende verhalen over Beieren vindt u hier: www.beieren.nu/traditioneel-anders

Meer dan ALLEEN een tussenstop

Beieren ligt in het zuidoosten van Duitsland en is goed bereikbaar via de autosnelwegen A3, A6, A7, A8 en A95. Er zijn meer dan 150 campings in deels ongerepte natuur. Als grootste Bundesland heeft Beieren een oppervlakte van een vijfde van het land en heeft het een bijzondere veelzijdigheid aan natuur te bieden. Naast de hoogste bergen van Duitsland, glasheldere meren, bossen, rivierlandschappen en wijnregio's is er ook een aantal cultuurrijke steden in Beieren. De hoofdstad München is internationaal bekend: thuisbasis van FC Bayern en synoniem voor uitstekend bier en het Oktoberfest. En er is nog veel meer te ontdekken! Bekijk het zelf op www.beieren.nu


partner logo

Aangeboden door:

Bavaria Tourism

Stap op je fiets of ga lekker wandelen in Beieren en ontdek de indrukwekkende landschappen en levendige steden waar deze regio bekend om staat. Kristalheldere meren, weelderige bossen, oude kastelen met een rijke historie, gezellige stadscentra waar je terecht kunt voor overheerlijke maaltijden en drankjes, je vindt het hier allemaal. Ontspannen is kortom geen enkel probleem in Beieren.