Beieren logo

Niet slechts een momentopname.

Het leven in Bad Feilnbach

Als u vanaf het noordwesten over de Irschenberg aan komt rijden, dan wacht verwondering op u. Hier kunt u bij goed weer een uniek panorama zien. Bad Feilnbach ligt op een hoogte van 500-700 meter boven de zeespiegel in sub-Alpine terrein. Door de bosrijke omgeving, de boomgaarden en het milde klimaat staat dit ook wel bekend als "Apfeldorf".

Bad Feilnbach is al meer dan 40 jaar een veen-gezondheidsbad en natuurgezondheidsdorp met een holistisch gezondheidsaanbod, helend of preventief. Naast klassieke moerasbaden en -pakkingen worden diverse therapieën, diëten en diverse wellnessbehandelingen rond het thema onthaasten aangeboden.

Naast vele feestelijkheden met traditionele oorsprong zijn er ook talrijke evenementen, die te maken hebben met appels. In de lente vindt bij het begin van de bloeiperiode van de ca. 30.000 fruitbomen jaarlijks de Blütenwandertag plaats. Hoogtepunt van de feestelijkheden rond de appeloogst is de Appelmarkt in Bad Feilnbach, de grootste in Beieren, in het tweede weekend van oktober. Andere feestelijke hoogtepunten zijn het Zwetschgenfest in september, de Weibamarkt in april en november en de Waldadvent in het derde adventsweekend.

In het kader van het initiatief "Creatief en kostelijk" werken zes geëngageerde horecagelegenheden samen. De leden van deze groep serveren echte Beierse specialiteiten en overtuigen met een creatief en kwaliteitsbewust aanbod zoals de "Kulinarischen Kino"®.

Voor meer informatie: www.bad-feilnbach.de

Locatie foto

Welkom in Bad Feilnbach.

Foto © Büro Montana /detlev-schmidt.photography

Een actieve vakantie voor iedereen.

Bijkomen, nieuwe dingen zien, nieuwe paden ontdekken en in balans komen. Of het nu gaat om een wandeling, bergtocht of Nordic Walking, er zijn genoeg redenen om te bewegen. Bad Feilnbach biedt met zijn themawegen bovendien nog veel meer. Zo kunt u op de "Gottes Spuren Weg" mediteren, terwijl in het Jenbachparadies de Wildbach fascineert. De zogenaamde Sterntaler Filze laat u genieten van de prachtige wereld van het moeras. Bijzonder interessant is ook de route naar het Geopark op de 1.838 meter hoge Wendelstein. Ook nodigen gezellige almen uit voor een rustmoment.

In Bad Feilnbach draait veel om het aanbod voor mountainbikers in alle moeilijkheidsgraden. Voor hen die ontspannen voorbij rijden aan bloeiende boomgaarden, tijdens een inspannende tocht de regio van de voor-Alpen verkennen of zich in het zweet werken tijdens een mountainbiketocht in de bergen. Het routenetwerk in de buurt omvat in totaal 150 km. Fiets- en vrijetijdskaarten, verkrijgbaar bij het kuur- en gastinformatiepunt, geven weer hoe lang de routes zijn.

Wie toch liever te voet onderweg is vindt in de regio ideale wandelmogelijkheden, in het dal of op weg naar de top. Ideale begeleiders onderweg zijn daarbij de "GIPFLSTÜRMA", het alpine "aanbod voor berg-, wandel-, outdoor-, fiets-, sneeuwschoen-, natuurbelevenissen en genietersarrangementen" uit Bad Feilnbach.

Nog meer ontdekken in Beieren