Ardennen

Fietsen in Wallonië en de Ardennen, het ultieme vakantiegevoel dichtbij!

In de Ardennen kun je fietsen door prachtige landschappen met heuvels, rivieren en veel groen. Er zijn fietstochten met én zonder hoogteverschillen met een overheersende rol voor de ongerepte natuur. Wallonië bestaat uit vijf provincies: Belgisch Luxemburg, Luik, Namen, Waals-Brabant en Henegouwen. Iedere provincie heeft kenmerkende landschappen en typerende bezienswaardigheden. De Belgische Ardennen strekken zich uit over de provincies Luik, Belgisch Luxemburg en Namen. Als mensen over 'de Ardennen' spreken, hebben ze het vooral over Belgisch Luxemburg.

Wandelen in de Ardennen

image© CC-BY A Morelle

Wallonië is ook beroemd om haar water en wellness o.a. in Spa en Chaudfontaine. Bezoek de bronnen en ontdek de weldaad van het natuurlijke bronwater. De steden zijn perfect om je vakantie in het groen te combineren met een fijne citytrip! Je kunt genieten van moderne kunst tot street art, de lekkerste Belgische biertjes proeven en struinen door pittoreske winkelstraatjes. Ontdek het unieke Unesco-werelderfgoed in de steden Namen, Mons, Doornik, Luik en Charleroi.

image© CC-BY WBT

In de regio vind je veel kastelen en historische abdijen. Wist je dat je in veel Waalse trappistenabdijen de lekkerste Belgische biertjes en kazen kunt proeven? Fiets langs kastelen en bezoek knusse dorpjes. Fiets vooral eens langs bij lokale producenten voor Luikse wafels en wereldberoemde chocola.

Image© CC-BY WBT

In de Ardennen kun je naast fietsen en mountainbiken ook tal van outdoor activiteiten ondernemen. Abseilen, boomklimmen, bergbeklimmen, kanoën, kajakken, raften of suppen. Uitdagende watersporten vind je in het merengebied van de Lacs de l'Eau d'Heure en het meer van Robertville. Surfen, wakeboarden, waterskiën of waterskibaan.

Dicht bij huis valt er heel veel moois te ontdekken in de Belgische Ardennen.

Image kopie© CC-BY WBT
partner logo

Aangeboden door:

Wallonië België Toerisme

Jansweg 1
2011 KL Haarlem
+31 (0) 20 524 43 42
informatie@wbtoerisme.nl

walloniebelgietoerisme.be