Alpenwelt Karwendel

Waar Obama van Beieren genoot

Barack Obama drinkt bier, temidden van mensen in klederdracht en de Beierse Alpen. Dit beeld ging in 2015 de hele wereld over toen de G7-top in de Alpenwelt Karwendel was. Daarnaast heeft de regio zo’n 100 km ten zuiden van München nog veel meer te bieden: In cultureel opzicht is het zeer rijk aan muziek, meer dan 330 jaar aan vioolbouwhistorie en beschilderde huisgevels. De grootste troef zijn de vele mensen die hun "Heimat" koesteren en de gebruiken in ere houden. 

Op culinair gebied is er de veelzijdigheid van Biergärten tot sterrenrestaurants. Maar de regio rond Mittenwald, Krün en Wallgau maakt ook natuurliefhebbers gelukkig. Het paradijs voor wandelaars en andere outdoor-sporters kun je vanaf het "Riesenfernrohr" boven bij de Karwendelbahn het beste bekijken.

Ingebed tussen Karwendel en Zugspitze, kleine bergmeren en almen ligt het Isartal als een van de laatste landschappen met wild water in Europa.

Overigens: Al in 1871 genoot een bestuurder van de Alpenwelt Karwendel: "Sprookjeskoning" Ludwig II van Beieren prees de "romantische ligging en het prachtige uitzicht".

 Voor meer informatie: www.alpenwelt-karwendel.de

image© Alpenwelt Karwendel / Maximilian Ziegler

Geheime outdoortip in de Beierse Alpen

Wil je een geheime tip in Beieren? De Alpenwelt Karwendel - slechts 100 km ten zuiden van München, in de buurt van Tirol - is een ideale bestemming voor bergliefhebbers. Daar liggen de drie plaatsen Mittenwald, Krün en Wallgau tussen de Karwendel en de Zugspitze.

Niet alleen de bergen zijn prachtig om te zien, maar ook de wilde rivier de Isar, die door het zonnige dal bruist, en de bloeiende velden van de "Buckelwiesen". Of je nu wandelaar, fietser of wintersporter bent, iedereen geniet van de veelzijdige natuurbelevenissen in de bergen.

De wandelwegen van de Alpenwelt Karwendel bestrijken zo’n 750 kilometer. Ze brengen je naar kleine zwemmeren over panoramawegen tot een "klettersteig". Het beste uitzicht krijg je met een gondelrit met de Karwendelbahn. Vanuit de gigantische uitkijkbuis op 2.244 meter kijk je zo het dal in, een avontuur voor de hele familie! Vele almen nodigen uit voor een tussenstop. Ook een wintervakantie in de Alpenwelt Karwendel biedt veel plezier. Wat denk je van een huttenfeest op de Kranzberg of een rodelwedstrijd? Wie iets rustiger aan wil doen kan langlaufen of sneeuwschoenwandelen. Een echt wintersprookje!

image kopie© Alpenwelt Karwendel / Maximilian Ziegler