Lommel

Beleef Lommel, het warmste plekje van Vlaanderen!

Net over de grens, in Belgisch Limburg, ligt Lommel. Een bruisende stad omgeven door prachtige natuur. Liefhebbers van hedendaagse glaskunst kunnen het GlazenHuis tijdens hun bezoek niet links laten liggen. Droom er weg bij unieke tentoonstellingen en boeiende demonstraties glasblazen. Of ga er zelf de uitdaging aan met het hete, vloeibare glas!

Net buiten het stadscentrum ligt de Lommelse Sahara. Een helder blauw meer omgeven door een mini woestijn en heerlijk geurende naaldbossen. Deze oase van rust is een paradijs voor wandelaars, fietsers en natuurlief- hebbers! De imposante uitkijktoren geeft een indrukwekkend zicht op de Lommelse omgeving: op een heldere dag kan je tot Eindhoven kijken!

Ook de kinderen zullen zich in Lommel niet snel vervelen. Hier ravotten ze in speelbossen, zoeken ze naar schatten en wandelen ze met vlinders. Is het weer even wat minder? Het subtropisch zwembad en de indoor speelpaleizen ontvangen je met open armen.

Stad Lommel ©Niek Janssen
Veelzijdig Lommel route map image 37,96km
Veelzijdig Lommel
Fietsroute 1273899 | Lommel | Vlaanderen | 37,96 km
Geniet op de fiets in de stad van zand en glas. Deze fietsroute start vanuit het warmste plekje van Vlaanderen, de Lommelse Sahara, en slingert nadien verder tussen natuur en cultuur. Kortom, afwisseling troef! Trap door een mini woestijn met helderblauwe meertjes en schakel dan naar de Blauwe Kei. Vanaf dit bijzonder stukje natuur, leidt het kanaal van Beverlo je verder tot de tweede grootste fietsbeleving van Limburg: ‘Fietsen door de Bomen’. Neem een sprint en geraak via een 10 meter hoge dubbele cirkel letterlijk in hogere sferen! Bol door de bossen van Bosland uit en fiets daarna tussen de velden tot aan de eindeloze gravenrijen van de Duitse militaire begraafplaats. Het laatste stilteplekje voordat je het bruisende stadscentrum binnenrijdt. Stap af en blaas uit op één van de gezellige terrasjes of bij de glasblazers in het GlazenHuis. Hier droom je weg bij unieke tentoonstellingen en demonstraties glasblazen. Snuister er in de Glasshop en beklim de 30 meter hoge glazen kegel!