Lommel

Beleef Lommel, het warmste plekje van Vlaanderen!

Net over de grens, in Belgisch Limburg, ligt Lommel. Een bruisende stad omgeven door prachtige natuur. Liefhebbers van hedendaagse glaskunst kunnen het GlazenHuis tijdens hun bezoek niet links laten liggen. Droom er weg bij unieke tentoonstellingen en boeiende demonstraties glasblazen. Of ga er zelf de uitdaging aan met het hete, vloeibare glas!

Net buiten het stadscentrum ligt de Lommelse Sahara. Een helder blauw meer omgeven door een mini woestijn en heerlijk geurende naaldbossen. Deze oase van rust is een paradijs voor wandelaars, fietsers en natuurlief- hebbers! De imposante uitkijktoren geeft een indrukwekkend zicht op de Lommelse omgeving: op een heldere dag kan je tot Eindhoven kijken!

Ook de kinderen zullen zich in Lommel niet snel vervelen. Hier ravotten ze in speelbossen, zoeken ze naar schatten en wandelen ze met vlinders. Is het weer even wat minder? Het subtropisch zwembad en de indoor speelpaleizen ontvangen je met open armen.

Stad Lommel ©Niek Janssen
Lommelse terrasjestocht langs 8 hotspots route map image 43,30km
Lommelse terrasjestocht langs 8 hotspots
Fietsroute 1273899 | Lommel | Vlaanderen | 43,30 km
Tijdens deze 44 km lange fietsroute ontdek je 8 Lommelse hotspots, van adembenemende natuur tot gezellige terrassen en de meest iconische plekjes van de stad. Je start je avontuur op de ruime parkeerplaats van De Soeverein. De eerste stop is bij het indrukwekkende House of Nature (hotspot #1), een monumentale stalen sculptuur die dient als toegangspoort tot Nationaal Park Bosland, met zijn 7,5 meter hoogte en 50 meter breedte. Vervolgens fiets je door het Sahara bos richting het kanaal Bocholt-Herentals, waar je langs een sfeervol café middenin de natuur komt. Eenmaal het kanaal overgestoken, leidt de route je naar de elegante Voetgangersbrug (hotspot #2), die dankzij zijn S-vormige ontwerp met staal en hout prachtig opgaat in het groene landschap. Na het kalme water van het kanaal te hebben gevolgd, kom je aan bij het charmante Blauwe Kei-gebied (hotspot #3), waar je kan uitpuffen bij het gezellig fietscafé met een groot terras en uitzicht op het water. Verderop kom je bij de elegante fietsersbrug op het Kristalpark (hotspot #4), die je langs een hypermodern windmolenpark en het grootste zonnepanelenpark van de Benelux voert. Nu zit je in de helft van de fietsroute. Even verderop vinden we opnieuw de sereniteit langs het water van het kanaal naar Beverlo. Hier kun je een tussenstop maken bij de terrasjes gelegen langs de Blauwe Reiger Yacht Club (hotspot #5). Na je korte pauze fiets je door naar de iconische fietsbrug 'Fietsen door de Bomen' (hotspot #6), waar je via een dubbele cirkel naar de kruinen van de bomen fietst, 10 meter boven de grond! Vervolg je route langs de imposante Duitse militaire begraafplaats (hotspot #7), de grootste West-Europese begraafplaats uit WOII, waar je bij het nabijgelegen restaurant kunt smullen van de befaamde Lommelse balletjes. Sluit je terrasjestocht af in het bruisende stadscentrum van Lommel (hotspot #8), waar je overvloedig keuze hebt uit cafés, restaurants en terrasjes. Je eindigt terug bij De Soeverein, waar ook een speeltuin met brasserie te vinden is.