Kinrooi

Kinrooi: molens in grootste groentetuin van Vlaanderen

Wie denkt aan een kleine gemeente ergens in een uithoek van het land, durft dit al snel te vergelijken met saai, té ver en zeker niet het bezoeken waard. Maar niets is minder waar voor de gemeente Kinrooi. Toegegeven, de gemeente ligt ietwat afgelegen in het noordoostelijk deel van Limburg. Maar dat is wel het hart van de Euregio. Met metropolen als Düsseldorf, Eindhoven of Aachen op een boogscheut slaap je dus letterlijk in de achtertuin van deze stedelijke gebieden. Maar laat het ons vooral lekker rustig houden. In Kinrooi vind je alvast alles wat je zoekt. Voor rustzoekers hebben we uitgestrekte bossen of eindeloze wandelingen langs de Maas.

Heb jij al ooit samen met loslopend wild gewandeld?

Het kan bij ons in Kinrooi. Wens je het liever wat actiever? Huur dan zelf een zeilbootje en trotseer de Maasplassen of kies een van de vele fietstochten doorheen de gezellige Maasdorpjes. Aan het einde van de dag geniet je in de plaatselijke horeca van heerlijke streekproducten. Als grootste groentetuin van Vlaanderen worden in Kinrooi maar liefst 30 verschillende soorten groenten en fruit geteeld. Aan het hoofd van deze tuin staat de koningin der groenten: de asperge. Van medio april tot juni kan je er van genieten bij de plaatselijke landbouwers of in de horecazaakjes. Zeker het proberen waard! Kortom, Kinrooi heeft voor iedereen wat te bieden. Van jong tot oud, actief of eerder passief. We zijn er zeker van dat Kinrooi en haar gastvrije bevolking ook jou kan raken!

Visit Kinrooi ©Visit Kinrooi
Geruisloos genieten in Kinrooi, de groene long van de Maasvallei route map image 39,90km
Geruisloos genieten in Kinrooi, de groene long van de Maasvallei
Fietsroute 749555 | Kinrooi | Vlaanderen | 39,90 km
Gelegen in het uiterste noordoosten van de provincie Belgisch Limburg, ligt deze parel aan de Maas. Die unieke ligging maakt Kinrooi the place to be om even op rust te komen en te genieten van alle facetten die de gemeente te bieden heeft.Stap op je stalen ros en volg de knooppunten, deze leiden je langs de mooiste plekjes rondom de Maas, zowel in België als Nederland. Het fietsveer op knooppunt 22 zet u met droge voeten de Maas over. Geniet van de akkervelden, de pittoreske historische dorpjes en natuurlijk die grote waterplassen, het resultaat van de grindwinning. Onderweg is maar liefst op acht plaatsen een unieke beleving voorzien. Zes houten constructies dienen als ‘hotspot’ voor een selfie of digitale postkaart en twee verrekijkers laten u de regio beleven met een virtual reality ervaring. Het oude ontmoet het nieuwe, een absolute aanrader dus.