Belgisch Limburg

© Visit Limburg / D. Samyn

Zijn je kettingen gesmeerd? Spring dan op je fiets in de meest groene provincie van Vlaanderen. Belgisch-Limburg is de ideale bestemming voor een fietsvakantie. Het fietsroutenetwerk voert je 2000 km van knooppunt tot knooppunt door ongerepte natuur en afwisselende landschappen, gezellige stads- en dorpskernen, langs authentiek erfgoed en kunst in de open ruimte. En dat op verharde, veilige en grotendeels autovrije fietspaden die piekfijn onderhouden worden. Onderweg kom je op adem in één van de vele gastvrije fietscafés.

Van fietsbeleving naar fietsbeleving

Fietsen in Belgisch-Limburg op zich is al super, maar ontdek zeker de sensationele en unieke fietsbelevingen. Bij ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk fiets je dwars door de vijvers van De Wijers zonder nat te worden. Een visueel hoogstandje dat meermaals bekroond werd. Zoek je liever letterlijk hogere sferen op? Ga dan naar ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland. Via een iconische cirkelvormige brug trap je tot op 10 meter hoogte tussen de kruinen van de bomen. Je ziet, voelt en ruikt het bos vanuit een heel ander perspectief. En vanaf dit voorjaar fiets je dwars door de heide in het Nationaal Park Hoge Kempen. Vanop de monumentale panoramabrug – opgetrokken uit duurzaam hout en bijna 300 meter lang – geniet je van een prachtig vergezicht over dit natuurlandschap.

‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland
DE ULTIEME TWEEDAAGSE Van fietsbeleving naar fietsbeleving
Met deze route bundel je twee sensationele fietsbelevingen: ‘Fietsen door de Bomen’ in...
Genk - Vlaanderen
127,91km
‘Fietsen door de Heide’ in het Nationaal Park Hoge Kempen
Fietslus ‘Fietsen door de Heide’ in het Nationaal Park Hoge Kempen
Via deze fietslus trap je vanaf dit voorjaar dwars door het Nationaal Park Hoge Kempen. Op...
Zutendaal - Vlaanderen
55,36km

Afwisseling troef

In Belgisch-Limburg kan je het hele jaar door opgaan in het afwisselende decor. Te voet of met de fiets. Trek eropuit tussen bloesems en fruit en ontdek kastelen en kunst in het glooiende Haspengouw. Verken de bossen en landduinen van de vlakke Limburgse Kempen. Ga op pad in het enige Nationaal Park van Vlaanderen en maak kennis met het indrukwekkende mijnerfgoed. Dompel je onder in een gebied met meer dan duizend vijvers. Peddel langs de kronkelende Maas van het ene dorpje naar het andere. Of ontdek de mooie Voerense natuur en geniet van de stilte op het hoogste punt van Vlaanderen.

Gastvrij Limburg

Hier valt zoveel te beleven en ontdekken dat je dé Vlaamse fietsprovincie best op je gemakje verkent. Boek daarom een verblijf in één van onze logies, ga lekker uiteten en maak kennis met de legendarische Limburgse gastvrijheid. Waar je ook komt, hier word je altijd verwelkomd met een glimlach.

Foto © Visit Limburg / Luc Daelemans

Ontdek mooie regio's in Limburg