Wereld Fiets Dag

Fietsen in Nederland

Op 3 juni is het Wereld Fiets Dag, dit is een jaarlijks evenement dat wereldwijd de voordelen van fietsen in de schijnwerpers zet. Deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen om het belang van de fiets als eenvoudig, betaalbaar, betrouwbaar en duurzaam vervoermiddel te erkennen. Deze internationale organisatie wil iedereen stimuleren dat we vaker de fiets pakken en de auto laten staan. 

 

Fietsen is gezond

Regelmatig fietsen helpt bij het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid, het versterken van spieren en het verbeteren van de algehele conditie. Daarnaast is fietsen een uitstekende manier om stress te verminderen en de geestelijke gezondheid te bevorderen. Op Wereld Fiets Dag 2024 worden over de hele wereld evenementen georganiseerd zoals fietsraces, toertochten en educatieve workshops om mensen te inspireren om meer te fietsen en te profiteren van de gezondheidsvoordelen.

 

Fietsen met route.nl

Kies mooie uitgestippelde fietsroutes of maak deze zelf via de routeplanner. Via de app van route.nl kun je de route navigeren, hierdoor kun je extra genieten van de omgeving. Of je nu een doorgewinterde fietser bent of gewoon op zoek bent naar een leuke dagtocht, route.nl heeft voor iedereen iets te bieden.

 

Download de app