In heel Nederland en België is een netwerk ontwikkeld bestaande uit wandelenknooppunten. Bij iedere weg verandering staat een bordje met het richting en het nummer van het volgende knooppunt. Zo hoef je alleen deze bordjes in de gaten te houden in plaats van het letten op de straatnamen of fietsnavigatie en kun je meer geniet van de omgeving.


Hoe werkt het wandelroutenetwerk?

Een wandelknooppunt is een genummerde kruising of splitsing in een regionaal routenetwerk. Tussen deze punten lopen recreatieve verbindingsroutes. De bewegwijzering van deze routes is per regio verschillend maar meestal herkenbaar als een vierkante sticker met een driehoek die de richting aangeeft naar het volgende knooppunt. Via de deze "pijlen" wandel je van knooppunt naar knooppunt. Je bepaalt hierdoor zelf je route en afstand. De knooppuntroutes maken vooral gebruik van autoluwe wegen en wandelpaden en zijn in twee richtingen bewegwijzerd. Bij de knooppunten staan af en toe informatiepanelen die je informeren over het knooppuntennetwerk in de betreffende regio.

Is de route onderweg anders?

Is de route onderweg anders?

Het knooppuntennetwerk is regelmatig onderhevig aan veranderingen om wandelroutes veiliger te maken. Merk je tijdens het wandelen dat de route aanduiding op de weg verschilt met die wij aangeven, laat het ons dan weten. Dit kun je doorgeven middels het contactformulier.