Onze app is een tijdje geleden uitgebreid met routenavigatie inclusief gesproken begeleiding. Heb jij zelf nog niet getest hoe handig dit kan zijn tijdens een fietstochtje of een wandeling? Dan is het hoog tijd dat je eens op pad gaat met de nieuwe app. Wij hebben hieronder stap voor stap uitgelegd hoe je de nieuwe functies kunt activeren en gebruiken. Verder geven we je een paar handige tips voor onderweg. Lees dit goed door en ga voorbereid op pad zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Veel fiets- en wandelplezier!


1. Installeer de route.nl app op je telefoon

De kans is groot dat je de route.nl app al op je smartphone hebt staan. Mocht je dit handige hulpmiddeltje nog niet op je telefoon hebben gezet, dan is het nu het moment om dat wel te doen. Je vindt de app terug in de App Store voor iPhones en in de Google Play Store voor Android-smartphones.

Zoek in de App store of Google Play op ‘route.nl’, dan komt de app van route.nl direct naar voren. Deze is gratis te downloaden. Heb je een QR-scanner op je smartphone, dan is het ook mogelijk om de code hieronder te scannen. Nadat de code gescand is, word je meteen doorgestuurd naar de downloadpagina in de App store of naar Google Play. 

Download App QR-code

Of ga direct naar:

 App store  Google Play

2. Download de route die je wilt gaan volgen 

Je kunt de route die je wilt gaan volgen het beste offline zetten, zodat je geen data verbruikt als je deze route bekijkt onderweg. Tik op het vergrootglas aan de bovenkant van het scherm, vul het routenummer in van de route die je wilt volgen of zoek met de filters naar een mooie route en open deze. Klik vervolgens op het icoontje met een wolkje om de route offline te downloaden. Wacht tot de route volledig gedownload is en daarna kun je de route terugvinden door te klikken op het icoontje met de tekst “offline routes” onderaan het scherm.

Ga op pad met

Route Premium

3.000.000+ miljoen downloads

Onbeperkt routes opslaan

Offline navigatie

3. Activeer de nieuwe routenavigatie functie

De routenavigatie is een nieuwe functie waarvoor je moet betalen, maar je kunt de functie nu eerst een maand gratis testen. Je kunt de routenavigatie activeren door op een route te klikken en dan te klikken op ‘toon kaart’. Vervolgens klik je op de roze button met ‘Start navigatie’. Daarna vul je de gegevens in van je Apple-account. Vanaf dan kun je een maand gratis gebruikmaken van de vernieuwde functie. 

Je Apple-account moet gekoppeld worden aan een creditcard om deze app te kunnen gebruiken. Heb je geen creditcard? Dan kun je ook gebruikmaken van iTunes-cadeaubonnen. Deze zijn onder andere verkrijgbaar bij supermarkten en cadeauwinkels.

4. Laad de batterij voor je telefoon goed op voor vertrek

Gebruikmaken van de routenavigatie slurpt aardig wat energie van de batterij van je telefoon op. Laad je smartphone dus helemaal op voordat je aan je tocht begint. Tip: Neem op de dag zelf een powerbank mee, waarmee je je telefoon van extra energie kunt voorzien. Je kunt ook de gesproken begeleiding en de notificaties aanzetten in je instellingen. Je kunt je scherm dan uitzetten en toch makkelijk de route volgen. Je telefoon zal minder snel leeg gaan als je niet de hele tijd je scherm aan hebt staan.

5. Maak je telefoon op je fiets vast met een telefoonhouder

Fietsen op een e-bike met een telefoon in je hand is geen goed idee en daarom is het slim om een telefoonhouder aan te schaffen. Met deze houders kun je je telefoon goed vastmaken op je fiets. Je kunt de route dan steeds bekijken onderweg zonder onveilige situaties te creëren. Als je telefoon goed vastzit hoef je alleen nog maar de route te openen en te klikken op ‘start navigatie’. Tijdens het wandelen kun je je telefoon natuurlijk wel gewoon in je hand houden. Daarna is het tijd om pad te gaan!