Heb je al kennis gemaakt met de nieuwste functionaliteit op onze website en in de route.nl app? Sinds kort vind je bij iedere route een hoogtegrafiek, waarmee je precies kunt zien op welke plek een route bergop en bergaf gaat. Zo kun je makkelijker routes kiezen die passen bij jouw voorkeuren en je kunt voorkomen dat je wordt verrast door een wel érg steile klim.

Routes

Bij alle routes op onze website vind je een hoogteprofiel bij de route informatie aan de rechterkant van het scherm. Hier staat ook bij vermeld hoeveel hoogtemeters een route heeft, zodat je in één oogopslag kunt zien of het een vlakke of juist een heuvelachtige route is. Op de kaart kun je de hoogtegrafiek gedetailleerder bekijken. Klik daarvoor op het onderste icoontje op het menu aan de rechterkant van de kaart. De grafiek verschijnt dan vanzelf op de kaart. Als je je muis over de hoogtegrafiek heen beweegt, worden de bijbehorende plekken op de route aangeduid door middel van een bolletje. Als je op de grafiek klikt en vervolg je muis naar links of rechts sleept kun je inzoomen op een bepaald deel van het hoogteprofiel, om preciezer te zien waar de route bijvoorbeeld bergop loopt.

Routeplanner

In de routeplanner kun je het hoogteprofiel bekijken door op het onderste icoontje in het menuutje aan de linkerkant van het scherm te klikken. Als je je route plant door knooppunten aan te klikken, zie je vanzelf de grafiek verschijnen onderaan het scherm. Ook in deze grafiek kun je klikken en je muis naar rechts of links verslepen om in te zoomen op een deel van de route. Zo kun je gemakkelijk een route plannen die helemaal aan jouw wensen voldoet. 

Routiq / route.nl app

Ook in de app kun je gebruik maken van het hoogteprofiel. Als je de GPS-functie van de app aanzet kun je voortaan niet alleen op de kaart zien waar je bent, maar je ziet ook in de hoogtegrafiek onderaan het scherm waar je je bevindt. Zo weet je van tevoren wat je verderop op de route kunt verwachten: een klimmetje, een vlak stuk of een afdaling. Verder vind je bij de route informatie van iedere route een hoogteprofiel. Houd je van uitdagingen? Kies dan een route met veel hoogtemeters. Als je liever ontspannen fietst, kun je beter gaan voor een vlakkere route. Deze functies kun je ook gebruiken bij offline routes in de app.