De vernieuwde route.nl app met navigatiefunctie zou zomaar onmisbaar kunnen worden tijdens je fietstochtjes en wandelingen. De gesproken begeleiding van de nieuwe app maakt het namelijk ontzettend makkelijk om de weg te vinden, waar je ook bent. Sta jij te trappelen om op pad te gaan om het zelf te testen? Wacht dan nog heel even en lees eerst deze tips om voorbereid op pad te gaan.

1. Laad je batterij op

De navigatiefunctie met spraakbegeleiding vraagt meer van de batterij van je telefoon dan je gewend bent van de route.nl app. Vooral bij oudere telefoons kan de accu dan heel snel leeg raken. Zorg er dus voor dat je batterij goed opgeladen is als je lange tijd gebruikt wilt maken van deze nieuwe functie. Ben jij van plan om de hele dag op pad te gaan en ben je bang dat de accu van je telefoon dat niet vol gaat houden? Neem dan een powerbank mee om je telefoon onderweg mee op te laden. Dan weet je zeker dat je de hele dag lang gebruik kunt maken van de navigatiefunctie van de app. 

2. Veiligheid voorop

Als je gevaarlijke situaties wilt voorkomen, kun je je telefoon het beste zo min mogelijk in je handen houden tijdens het fietsen. Dan word je namelijk niet afgeleid door wat er op je scherm gebeurt en je kunt beide handen aan het stuur houden. Wel zo veilig. Stop je telefoon in je zak of maak je telefoon vast aan je stuur met een smartphonehouder en laat je leiden door de gesproken begeleiding. Als je je smartphone op je fiets vastmaakt kun je onderweg ook makkelijk een blik werpen op de knooppuntenroute zonder gevaarlijke capriolen uit te moeten halen.

tip3 Turn-by-turn navigatie kopie

3. Zet routes offline

Zet je routes offline als je overal gebruik wilt maken van de app zonder daarbij data te gebruiken. Alle nieuwe functies in de app zijn ook gewoon beschikbaar bij offline routes. Download de routes die je wilt verkennen op je fiets of te voet op je telefoon en ga op pad, ook op plekken waar je geen bereik hebt. Zo kun je nooit meer de weg kwijtraken en je maakt geen onnodige datakosten. Zorg er wel voor dat er genoeg ruimte op je telefoon is om de routes op te kunnen slaan. Vooral lange routes kunnen aardig wat ruimte innemen, dus houd daar rekening mee.