image© CC-BY DZT / Deutschland abgelichtet Medienproduktion

Duitsland themaland op Fiets en Wandelbeurs

Het themaland Duitsland is de ideale bestemming voor een actieve vakantie in de natuur. Met maar liefst zestien nationale parken, 105 natuurparken en zestien UNESCO-biosfeerreservaten bestaat een derde van het Duitse landoppervlak uit beschermd natuurgebied.

Actieve vakantiegangers kunnen hier meer dan 200.000 kilometer aan wandelroutes en ruim 200 langeafstandsfietsroutes ontdekken. Ook is Duitsland zeer betaalbaar en dichtbij, waardoor je je ecologische voetafdruk beperkt.

Duitsland staat dit jaar centraal op de Fiets en Wandelbeurs. Op de stand van het Duits Verkeersbureau in hal 3 (stand 3.D.80) geven wij je samen met locals uit de regio rond de Jonge Donau – het Duitse deel van deze rivier – tips over de mooiste fiets- en wandelgebieden. Drink bij ons een lekker glaasje gin, terwijl je je kennis over de Duits natuur test. Misschien win jij wel een korte vakantie in een van de Best Western Hotels in Duitsland. In het restaurant bij onze stand kun je genieten van Duitse wijn, bier en andere specialiteiten.

Bezoek ook de lezingen over o.a. de Jonge Donau, Saksen en de Oranjeroute, waar je volop inspiratie voor je vakantie kunt opdoen. Een prachtige fototentoonstelling in hal 3 geeft je alvast een voorproefje van de gevarieerde Duitse natuur.

Meer weten?