Geheim over de grens logo
De 100 Schlösser Route is de koningin onder de Duitse fietsroutes. De totale lengte van de routes is 960 km – maar ingeleed in vier “rondjes” door het Münsterland tussen de 210 en 310 km.

De Honderd Kastelen Route. Is dat niet wat overdreven, die naam? Helemaal niet, want we hebben het over de ‘Koningin van de Duitse fietsroutes’. Zo’n 960 vorstelijke kilometers door het overwegend vlakke Münsterland. Velden, weiden, hagen en boomwallen zo ver als je kunt kijken. En – beloofd is beloofd – elke etappe wel een paar parels van kastelen.

Vanwege de rijke geschiedenis van Westfalen (Karel de Grote, bisdom Münster, hertogdom Saksen, Pruisen, de Tachtigjarige Oorlog en de Vrede van Münster) mag je ‘Schlösser’ op de route ook opvatten als: stoere burchten met slotgracht, barokke pronkpaleizen in het water, versterkte herenhuizen, grafelijke residenties en nog veel meer indrukwekkende bouwsels.

Geniet van levendige steden als Münster, Ahaus, Bocholt, Rheine en Warendorf en laat u verrassen door de historische centra van Steinfurt, Nottuln en Tecklenburg. Aan de hand van de uitstekende bewegwijzering kunt u probleemloos een op maat gesneden route samenstellen en op ieder moment aanpassen. In de diverse restaurants en cafés onderweg kunt u even helemaal op adem komen.

Bekijk deze route