België is bij Nederlanders een geliefd land om te bezoeken tijdens een dagje uit, een weekendje weg of een vakantie en dat is niet gek. De leukste plaatsen in België zijn namelijk makkelijk en snel te bereiken vanuit Nederland en je waant je echt even in een ander land met een andere cultuur. In België vind je verschillende prachtige en uitgestrekte natuurgebieden zoals de Ardennen en de Kempen. Al fietsend of wandelend maak je kennis met prehistorische oerbossen, stille open landschappen, sprookjesachtige zoetwaterbronnen en nog veel meer moois.

De mooiste plekjes van België
Route.nl staat de hele maand april in het teken van België. Van bijzondere wandelingen tot mooie fietstochten en interessante verhalen over Belgische plaatsen en gebieden, je vindt het hier allemaal. Van 1 april 2018 tot en met 30 april 2018 nemen we je mee op ontdekkingstocht door uitgestrekte natuurgebieden, de mooiste regio’s en steden vol verhalen in België met een dagelijkse fiets- of wandelroutetip. Korte afstanden, lange afstanden, routes voor het hele gezin, stadswandelingen, tochten door de natuur, je vindt ze hieronder allemaal. 

Ontdek Belgisch Limburg

Belgisch Limburg barst van de mooie plekjes. Maak bijvoorbeeld een tochtje langs de Maas en door sfeervolle Maasdorpjes in de groene valleien van het Maasland of kies ervoor om de Limburgse Kempen te ontdekken met haar bossen, heidevlaktes en uitgestrekte weilanden met boerderijen. Vanuit het midden van Nederland ben je hier binnen ongeveer 2 uur rijden en ook vanuit heel België is Belgisch Limburg goed bereikbaar, dus waar wacht je nog op? Tijd om lekker op pad te gaan!

 Lees verder

limburg img
Op avontuur in Antwerpen

Foto © AdobeStock

In de provincie Antwerpen vind je natuurlijk de gelijknamige stad, maar er is meer moois te vinden in dit stukje van België dat grenst aan de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Geniet van de mooie natuur in de Antwerpse Kempen of breng een bezoekje aan het gezellige Mechelen en bewonder tal van historische bezienswaardigheden. Vanuit Nederlands is deze regio aan de grens gemakkelijk te bereiken. Verder ligt Antwerpen redelijk centraal in België. Dit is kortom de perfecte regio voor een dagtripje voor zowel Nederlanders als Belgen.

 Lees verder

limburg img
Een tochtje door Oost-Vlaanderen

Het landschap van Oost-Vlaanderen wordt gekenmerkt door de verschillende rivieren die erdoorheen stromen. Fiets of wandel door het groene Waasland op de linkeroever van de Schelde of bewonder de bloemenvelden en volg de loop van de Dender, de Rupel en de Schelde in het Scheldeland. Deze provincie ligt op zo'n 2 uur rijden van Utrecht, maar het is de rit zeker waard. Verruil je eigen omgeving eens voor dit gebied en geniet van alles dat Oost-Vlaanderen te bieden heeft.

 Lees verder

Oost-vlaanderen img
Verken West-Vlaanderen

Foto © AdobeStock

In West-Vlaanderen ben je aan het juiste adres als je lekker wilt uitwaaien langs de kust, maar je kunt er ook cultuur snuiven in Brugge. De rustige Leiestreek met lieflijke dorpjes en de rivier de Leie en het gevarieerde landschap van de Westhoek maken het plaatje compleet. Vanuit bijna heel Nederland en België is deze regio te bereiken binnen een paar uurtjes rijden. Vind je het te ver rijden om op één dag heen en weer te rijden? Maak er dan een lekker weekendje weg van in West-Vlaanderen en geniet met volle teugen.

 Lees verder

West-vlaanderen img
Geniet van de Ardennen