Het Westland is rijk aan kwekerijen die hun groente en fruit in stalletjes langs de weg aanbieden. Ook vind je er kleine winkeliers die veelal streekproducten en zelfgemaakte lekkernijen aanbieden. Bij dit recept vind je een fietsroute om Westlandse courgettesoep bij elkaar te fietsen. Buiten de supermarkten natuurlijk, want dat is in het Westland meer dan mogelijk en nog ontzettend leuk ook!

Ingrediënten (voor 3-4 personen)

  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter kippenbouillon
  • 3 eetlepels groene pesto
  • 400 ml. melk
  • 2 eetlepels roomkaas

Bereidingswijze (bereidingstijd: ±30 minuten)

  1. Kook 1 liter water in de waterkoker of in een pan.
  2. Snij de ui in ringen en hak de knoflook fijn.
  3. Bak de uien kort in een beetje roomboter.
  4. Was ondertussen de courgettes en snijd ze in grove stukken.
  5. Bak de knoflook en de courgette kort mee met de uien, roer de pesto erdoorheen en voeg daarna de kippenbouillon toe.
  6. Laat het geheel 8 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
  7. Haal de soep van het vuur en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep.
  8. Voeg de melk toe en roer dit goed door de soep.
  9. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  10. Voeg een lepel roomkaas in de soepkom toe.


Variatietip

Serveer de soep met gerookte zalmsnippers, gerookte kip of fetakaas. Dit geeft de soep een lekkere bite

Deze heerlijke courgettesoep kan prima als hoofdgerecht worden gegeten, zeker wanneer je deze serveert met brood met lekkere smeerseltjes zoals kruidenboter, tapenade of aïoli.

Eet smakelijk!

image