Lekker eten zit in het DNA van de gemeente Ede. Op bijna iedere hoek van de straat in Ede vind je streekproducenten die pure producten aan huis verkopen, zoals de overheerlijke kaas van boerderij ‘De Groote Voort’ in Lunteren. Topkok Christian Weij van Puur-E stelde een smakelijk recept samen met Remeker kaas, zodat je ook thuis kunt genieten van de smaken van de Veluwe. Maak af en toe een tussenstop tijdens een fietstochtje op de Veluwe om de ingrediënten voor dit diner in te slaan en duik ’s avonds de keuken in. Daarna kun je bourgondisch genieten van al dat lekkers. 

Ingrediënten

  • 60 gram Remeker ghee (of boter)
  • 800 gram aardappelen
  • 4 laurier blaadjes
  • 160 gram Remeker ryp
  • Zout
  • Nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Laat de ghee smelten op laag vuur en leg de laurierblaadjes erin.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Was de aardappelen (niet schillen) en snijd ze in kwarten. 
  4. Meng de ghee met de blaadjes laurier door de aardappelparten heen. 
  5. Rooster de aardappelen binnen ongeveer  35 min in een oven op 180°C. Schep de aardappelen halverwege een keer om, zodat alle kanten goed geroosterd worden. 
  6. Rasp ondertussen de kaas en strooi deze over de aardappels, zet de aardappels nogmaals 20 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.
  7. Breng de aardappels op smaak met zout en een snufje nootmuskaat en serveer ze eventueel met een lekker stukje vlees erbij.

Eet smakelijk!

image