Tijdens het route.nl Live Event 2017 op de Utrechtse Heuvelrug proefden we voor het eerst van de huisgemaakte sticky brownies van Restaurant De Koning van Denemarken. We waren meteen verkocht en konden niet wachten om dit recept met jou te delen, zodat je ook kunt genieten van deze goddelijke brownies met chocolade en karamelsaus. Dit baksel is zo lekker dat je er nog net niet je vingers bij opeet. Het is wel een echte calorieënbom, dus probeer met mate te genieten.

Ingrediënten

  • 300 gram pure chocolade
  • 300 gram ongezouten boter
  • 200 gram suiker
  • 5 eieren
  • 150 gram karamelsaus

Benodigdheden

  • Spatel
  • Taartvorm
  • Bakpapier
  • 2 pannen van verschillend formaat. De grote pan
  • wordt iets gevuld met een beetje water om de chocolade au bain-marie te smelten.

Bereidingswijze (bereidingstijd: ±10 minuten)

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Terwijl de oven opwarmt smelt je de boter voor in de magnetron. Smelt de chocolade au bain-marie en voeg hier onder het smelten de boter en de suiker aan toe. Vervolgens laat je dit chocolademengsel een beetje afkoelen. Klop de eieren los en voeg ze een voor een toe aan het mengsel.

Bedek de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet de randen in met een beetje boter. Stort het mengsel in de taartvorm en bak dit zo’n 30 tot 40 minuten op 180 graden in de oven.

Haal de brownies na ongeveer 15 munten uit de oven om de karamelsaus toe te voegen. Daarna zet je het baksel weer terug in de oven om het verder af te bakken. Als de brownies helemaal afgebakken zijn zet je ze in koelkast om af te koelen. Snijd het baksel daarna in vierkantjes voordat je ze serveert. Daarna is het smullen geblazen!

Eet smakelijk!

image