Wraps zijn ideaal als je op zoek bent naar een lichte lunch die snel klaar is. Het is een kwestie van je wrap vullen, de wrap oprollen en dan kun je al eten. Het smeerseltje waar je deze wraps mee bestrijkt is een frisse tomatenmayonaise die vooral op een warme zomerdag heerlijk smaakt. Verder vul je de wraps met ijsbergsla en kipfilet zodat het je buik goed vult. Van actief bezig zijn in de buitenlucht krijg je nu eenmaal honger en daar horen goede maaltijden. De wraps kun je ook makkelijk meenemen om onderweg te picknicken. Zorg er dan wel voor dat je de wraps goed inpakt en koel bewaart.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 3 el mayonaise
  • 6 semigedroogde tomaten (potje 295 ml), fijngesneden
  • 2 grote tortilla’s (pak 8 stuks)
  • 50 g ijsbergsla, in reepjes
  • 100 g kipfilet (vleeswaren)

Bereidingswijze (bereidingstijd: ±10 minuten)

  1. Meng de mayonaise met de tomaten en bestrijk de tortilla’s ermee. 
  2. Verdeel de ijsbergsla en kipfilet erover. Rol de tortilla’s strak op en snijd ze schuin doormidden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

  • 280 kcal
  • 12 gram eiwit
  • 17 gram vet
  • 20 gram koolhydraten

Eet smakelijk!

image