Soms gaat er niets boven een ouderwetse boterham als lunch. Nee, geen boterham met een simpel stukje kaas maar een rijk belegde boterham vol lekkers. Zalm en roomkaas vormen een perfecte combinatie die heerlijk smaakt op een boterham. De komkommer zorgt daarnaast voor een frisse toevoeging en de dille geeft de boterham net dat extra beetje smaak. Je likt je vingers er nog net niet bij af, zo lekker is deze sandwich. Kies voor bruin brood om je buik goed te vullen en genoeg energie te krijgen om een paar uurtjes door te kunnen. Dat kun je waarschijnlijk wel gebruiken op een actieve dag.

Ingrediënten (voor 10 stuks)

  • ½ komkommer
  • 10 sneetjes bruin casinobrood
  • 1 bakje verse roomkaas met mierikswortel
  • 150 g gerookte zalm
  • 2 eetlepels fijngehakte dille

Bereidingswijze (bereidingstijd: ±10 minuten + 1 uur wachttijd)

  1. Schil de komkommer en schaaf hem in flinterdunne plakjes. Spreid de plakjes uit op een platte schaal en strooi er zout en peper over. Laat de komkommer minstens een uur staan.
  2. Bestrijk de sneetjes brood met de mierikswortel-roomkaas. Leg op 5 sneetjes plakjes zalm.
  3. Dep de plakjes komkommer droog met keukenpapier. Leg de plakjes op de zalm. Strooi de dille erover en leg de andere sneetjes er met de besmeerde kan top.
  4. Druk de sandwiches goed aan en snijd de korstjes eraf. Snijd de sandwiches diagonaal door en rangschik ze op een schaal. 

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

  • 130 kcal
  • 7 gram eiwit
  • 7 gram vet
  • 11 gram koolhydraten

Eet smakelijk!

image
Bron: Okoko recepten