Pannenkoeken zijn een grote favoriet bij veel kinderen, maar ook als je al volwassen bent kan een pannenkoek op zijn tijd heerlijk smaken. Zeker als je die pannenkoek vult met fruit en zoet beleg. Zo wordt een simpele pannenkoek een echte traktatie. Maak een feestje van je lunch met deze pannenkoeken spiesjes. Zo’n vrolijk spiesje ziet er onweerstaanbaar uit en het smaakt ook nog eens heel erg lekker. Haal de koekenpan maar vast uit de kast en begin met bakken. Dan zijn je spiesjes zo klaar om op te smikkelen. Wil je de spiesjes later opeten? Bewaar ze dan in de koelkast.

Ingrediënten (voor 8 spiesjes)

  • 4 pannenkoeken
  • beleg naar keuze (jam, chocopasta, etc)
  • fruit naar keuze
  • 8 satéprikkers

Benodigdheden

  • 4 satéprikkers

Bereidingswijze (bereidingstijd: ±10 minuten)

  1. Laat de pannenkoeken na het bakken afkoelen en smeer ze in met een topping naar keuze. 
  2. Smeer een dun laagje over de gehele pannenkoek en rol hem dan op. Snij de uiteinden van de rol af.
  3. Van de rest snij je plakjes van ongeveer anderhalve centimeter dik. Snijd de fruit in kleine stukjes.
  4. Neem een satéprikker en prik hier afwisselend een rolletje pannenkoek en een stukje fruit op.
  5. Bewaar de spiesjes in de koeling totdat je ze serveert, laat ze eventueel een uurtje eerder een beetje op kamertemperatuur komen. 

Eet smakelijk!

image
Bron: Lauras Bakery