Heb je zin om eventjes in de keuken te staan om iets lekkers op tafel te toveren? Dan is dit recept ideaal voor jou. Het kost niet veel moeite, maar het resultaat is overheerlijk. Deze mini quiches zijn een smakelijke vervanger van de eeuwige boterham als lunch en je kunt ze ook prima eten als tussendoortje. De quiches zijn zowel warm als koud lekker, prima om mee te nemen onderweg dus. Opwarmen in de oven of de magnetron is ook geen enkel probleem. Zo kun je ook de volgende dag smullen van een lekker warm hapje. Smullen maar!

Ingrediënten (voor 10 stuks)

  • 10 vellen deeg voor hartige taart (ontdooid)
  • 150 ml kookroom
  • 2 eieren
  • 2 gegrilde paprika’s uit pot
  • ½ courgette
  • snuf peper en zout
  • boter om in te vetten
  • snuf paprikapoeder
  • snuf oregano
  • 40 gr geraspte kaas

Benodigdheden

  • Muffinvorm

Bereidingswijze (bereidingstijd: 25 minuten + 20 minuten oventijd)

  1. Verwarm de oven op 180 graden. 
  2. Vet de muffinvorm in met wat boter, ook de randjes. 
  3. Plaats in ieder vormpje een plakje deeg en druk deze er in. Laat de randen iets overlappen. Je kunt de randen er ook af snijden. 
  4. Doe de room in een kom en klop de eieren er bij. Voeg peper, zout, oregano en paprikapoeder toe en klop samen met de kaas door het eiermengsel. 
  5. Snijd de uitgelekte paprika’s in kleine stukjes en klop deze er door. 
  6. Snijd de courgette in kleine blokjes en verdeel 2/3 over de muffinvormpjes. 
  7. Schep of giet het eiermengsel er in tot bijna aan de rand. 
  8. Verdeel als laatste nog wat courgette er over. 
  9. Bak de mini quiches ongeveer 25 minuten in de oven. Ze zijn zowel warm als koud lekker. En de volgende dag op te warmen in de oven of magnetron.

Eet smakelijk!

image
Bron: Leuke recepten